Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 14 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Magisch medicijn: Disney-films kijken is goed voor je gezondheid

Assepoester 100 keer opnieuw kijken, ook al weet je hoe het eindigt of Mufasa voor de zoveelste keer dood zien gaan en toch nog steeds huilen. We schamen ons er niet voor dat we dat nog steeds doen, zelfs nu we in de twintig zijn. Maar gelukkig hebben we nu een goed excuus, want Disney-films kijken blijkt goed te zijn voor je gezondheid.

Gebruik dit vooral als argument wanneer iemand jouw Disney-marathon probeert af te kraken.

Disney-films zijn goed voor je mentale gezondheid

Voel jij je ook gelukkiger na het kijken van een Disney-film? Dat zit dus niet alleen in je hoofd, want het blijkt echt goed voor je gezondheid te zijn om Disney-films te kijken.

De Amerikaanse professor Kelly Tenzek bestudeerde 57 Disney-films (dat is dus echt een droombaan, maar dat terzijde). Ze ontdekte dat die films niet alleen leuk zijn, maar ook goed voor je.

Films als The Lion King, Bambi of Frozen kunnen moeilijke onderwerpen als dood of angst bespreekbaar maken. Je leert als het ware dat deze dingen bij het leven horen. Maar dat het altijd wel weer goed komt en je echt weer geluk kunt vinden. We wisten wel dat een happy end ook voor ons mogelijk is.

Dit weekend ‘aan jezelf werken’

Je kunt een Disney-filmmarathon zien als therapie. En tegenwoordig zijn we helemaal into voor jezelf zorgen en mentaal gezond zijn. Win-win situatie toch? Verwen jezelf dit weekend dus vooral met superveel Disney-films.

Kijk al je lievelingsfilms makkelijk op Disney+. En als je lief het daar niet mee eens is, heb je in ieder geval een sterk tegenargument waarom jullie echt die Disney-films moeten kijken. 😉

Meer voor je mind