Demi Rutten
Demi Rutten Life 13 mrt 2021
Leestijd: 4 minuten

Terug naar toen: waar is de cast van High School Musical nu?

Wildcats get your head in the game! Wie heeft er niet de High School Musical-films honderden keren gekeken vroeger? We kende alle liedjes uit ons hoofd (nog steeds trouwens), en wilde allemaal onze eigen Troy of Gabriëlla vinden. Maar waar zijn de castleden uit onze favoriete jeugdfilms nu? Wij vertellen het je.

Zing jij ook nog steeds Breaking Free trots mee als je het hoort?

Waar is de cast van High School Musical nu?

Hoewel onze onbezorgde jeugd al voorbij is (sad cry), kunnen we altijd High School Musical erbij pakken om die tijden weer te herleven. Het is al 13 jaar geleden dat de laatste film uitkwam, dus de levens van de hoofdrolspelers zijn flink veranderd. Waar zijn ze nu?

1.Zac Efron

Gelukkig is onze geliefde Zac Efron nooit uit beeld verdwenen. We konden Zac na High School Musical bewonderen in films als Hairspray, 17 Again, We Are Your Friends, Bad Neighbours en natuurlijk The Greatest Showman.

Ook speelde hij seriemoordenaar Ted Bundy in Extremely Wicked, Shockingly Evi land Vile. Zac heeft sinds kort zijn eigen natuur documentaire-serie op Netflix, waarbij hij in december 2019 tijdens de opnames een levensbedreigende bacteriële infectie opliep. Daarvan is hij gelukkig genezen zonder blijvende klachten.

2. Vanessa Hudgens

Ook Vanessa hebben we nog genoeg kunnen bewonderen na High School Musical. Ze heeft een poging gedaan tot een muziek carrière, met onder andere het nummer Sneakernight. Toch is Vanessa vooral in the picture gebleven door te acteren.

Zo konden we haar zien in films als Bandslam, Springbreakers en de afgelopen jaren ook in de kerstfilms The Princess Switch op Netflix. Vanessa heeft van 2011 tot 2020 een relatie gehad met acteur Austin Butler. Ze maakte vorig jaar bekend dat ze aan het daten was met sporter Cole Tucker.

3.Ashley Tisdale

Ashley aka Sharpay heeft na High School Musical natuurlijk nog haar eigen film gehad, genaamd Sharpay’s Faboulus Adventure. Daarna hebben we Ashley nog kunnen bewonderen in Scary Movie 5 en was ze stemacteur voor Phineas and Ferb.

Daarnaast heeft Ashley van alles gedaan. Ze heeft 3 albums uitgebracht, een eigen kledinglijn en make-up lijn uitgebracht, rolletjes gespeeld in verschillende series (waaronder Hellcats) en ze was jurylid bij The Masked Dancer (een spin-off van The Masked Singer).

Ze kondigde in september 2020 aan zwanger te zijn van haar eerste kind. In oktober 2020 maakte ze bekend dat het een meisje wordt.

4. Corbin Bleu

Corbin kennen we beter als Chad uit de High School Musical-films. Chad speelde ook nog in de Disney Channel film Jump In. Ook hij heeft een muziek carrière geprobeerd op te zetten, en bracht in 2007 en 2009 een album uit.

Hij deed ook twee keer mee aan de Amerikaanse Dancing With The stars, in 2013 en 2017, en speelde rolletjes in Supergirl en Castle. Hij deed ook mee aan Say Yes To The Dress, in aanloop naar zijn eigen bruiloft.

Corbin trouwde in 2016 met zijn vriendin en actrice Sasha Clements.

5. Lucas Gabreel

Het broertje van Sharpay, Ryan, werd gespeeld door Lucas Gabreel. Ook hij is na High School Musical niet weggegaan uit het showbizz wereldje. Lucas heeft vooral veel gedaan als stem acteur, waaronder ook een stem voor Phineas And Ferb.

Ook had hij in 2018 een rol in de film Little Woman en speelde hij een rolletje in de serie High School Musical: The Musical: The Series op Disney+. Hij speelde tussen 2011 en 2017 een rol in de serie Switched At Birth.

6. Monique Coleman

Monique heeft na het eindigen van High School Musical nog wel wat rollen gespeeld, onder andere in de serie Bones. Ook deed ze mee aan Dancing With The Stars net als Corbin. Tegenwoordig zet ze zich meer in voor goede doelen en helpt jonge mensen met opkomen voor hun rechten.

Monique trouwde in 2012 op Valentijnsdag met haar vriend Walter Jordan.

Lees ook: Throwback: hoe is het nu met de cast van Mean Girls?