Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 1 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Lekker luchtje: dit is waarom je parfum moet dragen als je naar bed gaat

Parfum is het laatste accessoire dat je toevoegt aan je outfit. We voelen ons er vooral lekker zelfverzekerd door, en geven er ook geregeld iets te veel geld aan uit (oeps). Doe jij weleens nieuwe parfum op als je naar bed gaat? Nee? Dan kun je daar het beste nu mee beginnen, want parfum dragen naar bed heeft enorm veel voordelen. We vertellen je er alles over.

Ook fijn voor je lover als jij met een lekker luchtje in bed stapt.

Waarom je parfum moet dragen als je naar bed gaat

Onze lekkere luchtjes bewaren we voor overdag om onze outfit compleet te maken. Zonde om het ook naar bed te dragen? Nee joh! Er zitten namelijk een aantal voordelen aan parfum naar bed dragen.

Beter slapen

Veel van die voordelen hebben ermee te maken dat je beter gaat slapen. Onze favoriete parfum herinnert ons vaak aan mooie momenten, en dat kan rustgevend zijn. Het is daarnaast natuurlijk ook fijn om wakker te worden met die geur, zodat je je dag gelijk vrolijk begint.

Geuren kunnen een positief effect hebben op je humeur, stress verminderen en je spieren helpen relaxen (denk maar aan aromatherapie). Maar wat voor geur kun je dan het beste opdoen voor je naar bed gaat?

Sommige mensen kiezen voor een parfum die ze doet denken aan vakantie, bijvoorbeeld met kokos, of een sexy geur die ook voor wat meer spanning kan zorgen, als je snapt wat we bedoelen. 😉

Vanille en bloemen

Volgens parfumeur Paolo Terenzi kun je het beste parfums met vanille dragen voor een goede nachtrust, of een geur met witte bloemen zoals Magnolia, Jasmijn of ylang-ylang. Probeer bijvoorbeeld een bodymist van Rituals.

Heb je moeite met in slaap vallen? Probeer dan een geur met bergamot, salie of Romeinse kamille. Salie helpt om rusteloosheid te verminderen, Romeinse kamille is rustgevend en bergamot heeft een verlagend effect op je hartslag en bloeddruk, wat angst wegneemt en je rustiger maakt.

We raden je wel aan om niet hetzelfde parfum te gebruiken voor overdag en ’s nachts. Je lichaam gaat namelijk de geur van je nacht-parfum koppelen aan slapen, dus als je die ook overdag draagt kan het zijn dat je er slaperig van wordt. Niet heel handig als je aan het werk bent, dus een mooi excuus om twee lekkere parfums voor jezelf te kopen. 😉

Lees ook: Zo slecht is slapen met nat haar dus écht voor je haar (het valt best mee)