Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 28 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Zo slecht is slapen met nat haar dus écht voor je haar (het valt best mee)

Douche jij het liefste ‘s avonds? Dan is de kans ook groot dat je met nat haar gaat slapen, want wie heeft er ‘s avonds laat nog zin om zijn haar te föhnen? Wij in elk geval niet. En ja, we weten dat het slecht is om met nat haar te slapen, maar hoe slecht is het nou écht voor je?

We gingen op onderzoek uit en leggen het voor je uit.

Slapen met nat haar

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: slapen met nat haar kán schadelijk zijn, maar lang niet bij iedereen. Bij sommige mensen is slapen met nat haar echt een no go, omdat het haar er minder sterk van wordt.

Word jij ‘s morgens juist wakker met fijne waves als je met vochtig haar bent gaan slapen, en heb jij nergens last van? Dan hoor jij dus absoluut niet in die categorie.

Maar nat haar zorgt voor beschadigingen, toch?

Klopt, over het algemeen is haar kwetsbaarder wanneer het nat is. Dat komt doordat de haarschubben openen. Hierdoor wordt het haar rekbaarder, maar helaas ook brozer. Dit kan vooral lastig zijn met het borstelen van nat haar, maar gaat minder op voor slapen. Helemaal als je ‘s nachts jouw haar in een hoge staart doet.

Wanneer het hoog tijd is om je haarborstel te vervangen (ja, dat is nodig)

Daarnaast ligt het ook nog eens aan verschillende factoren hoe broos jouw haar wordt als het nat is. Denk hierbij aan je genen, maar ook of jij het ‘s morgens met hitte stijl maakt, of jouw haar geverfd is, en of je agressieve shampoos gebruikt.

Uiteindelijk komt het dus vooral neer op waar jouw voorkeur naar uitgaat. Heb jij het gevoel dat slapen met nat haar voor jou niet werkt? Dan kan het een goed idee zijn om jouw avondroutine nog eens flink onder de loep te nemen.

Merk jij geen verschil in de gezondheid van jouw lokken? Dan kan je prima met vochtig haar gaan slapen. En dat is toch fijn om te weten.

Last van roos of vet haar? Dit probeert je hoofdhuid je te vertellen

SELF