Emma Toussain
Emma Toussain Kerstmis 14 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 8 leukste kerstmarkten om te bezoeken in Europa

Wij zijn gek op kerst en hoe #corny dat af en toe ook is, dat maakt ons niks uit. Filmpie aan, chocomelletje erbij, lampjes aan en wij zijn blij. Nóg een ding waar wij gelukkig van worden.. kerstmarkten. De sfeer is altijd gezellig, je drinkt lekkere glühwein en je eet heerlijk eten. Of het nou gaat om een portie churros met een hoop poedersuiker of een broodje raclette.. je hoort ons niet klagen. Het is duurt nog precies 10 dagen tot het kerstavond is en dat betekent dat je nog genoeg tijd hebt om wat kerstmarkten te bezoeken. De meesten staan nog tot eind december dus ook ná de kerstdagen kan je er nog heen.

It’s the season voor kerstmarkten

Lekker rondslenteren, genieten van kerstmuziek en lichtjes.. als je fan bent van kerst ben je ook fan van kerstmarkten. Natuurlijk zijn er hééél veel leuke markten te bezoeken, grote en kleine. Maar om je een beetje te helpen lichten we er een paar uit, die echt het bezoeken waard zijn.

1. Keulen, Duitsland

Duitsland is toch echt wel dé place to be als het gaat om kerstmarkten. In elk dorpje en grote stad wordt er wel iets georganiseerd, maar de markt in Keulen staat toch wel bekend als eentje die je gezien moet hebben. Het is niet één markt.. maar het zijn er wel 6.

De markt staat er van maandag 21 november tot en met vrijdag 23 december 2022.

2. Düsseldorf, Duitsland

In Düsseldorf is één van de meest familievriendelijke kerstmarkten in Europa te vinden – leuk dus als je met je jongere familieleden op pad gaat. Ook hier zijn er zes verschillende pleinen vol kerstpret.

De kerstmarkt van Düsseldorf vindt plaats van 17 november tot en met 30 december 2022.

4. Maastricht, Nederland

Deze limburgse stad is voor veel mensen in ‘t land ver weg, waardoor het al een beetje voelt als vakantie. Maastricht is natuurlijk een prachtige oude stad en de kerstmarkt past dan ook heel goed in het plaatje.

De kerstmarkt in Maastricht vindt plaats van donderdag 1 december tot en met zaterdag 31 december.

5. Brussel, België

Deze kerstmarkt is de grootste van Europa! Het heeft 200 kerstkraampjes en je kan een wandelroute volgen van meer dan 2,5 km. Enjoy!

De kerstmarkt in Brussel vindt plaats van 25 november 2022 tot en met 1 januari 2023.

6. Leuven, België

De kerstmarkt van Leuven is één van de oudste kerstmarkten van België en dat zorgt voor een magische sfeer. Er zijn ook heel veel lokale lekkernijen te proeven en daar zijn we dan ook wel heel erg fan van.

Deze markt staat nog maar een paar dagen.. van 7 december tot 18 december 2022.

7. Budapest, Hongarije

Budapest is een oude stad vol prachtige gebouwen, echt passend decor voor een kerstmarkt. Er zijn twee markten, maar de bekendste is in Vörösmarty Tér.

De kerstmarkt is open van 4 november 2022 tot 31 december 2022.

8. Praag, Tsjechië

Praag in de winter is ook iets anders. Iets magisch. Helemaal als er sneeuw ligt. Talloze oude sierlijke gebouwen zorgen voor de echte sfeer zoals je ze vaak in kerstfilms ziet. In Praag kan je naar minimaal 5 verschillende kerstmarkten die zich op enkele minuten loopafstand van elkaar bevinden.

De verschillende kerstmarkten zijn ook op verschillende data open, maar de meesten zijn van 26 november 2022 tot 6 januari 2023 te bezoeken.

6 x waarom het leuker is om kerst te vieren nu je een liefje hebt