Emma Toussain
Emma Toussain Food 19 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

9 dingen die je zeker herkent als je géén keukenprinses bent

De één is een ster in de keuken, de ander kan nog net een ei bakken. Mocht je in de laatste categorie vallen: geen zorgen, niet iedereen kan een 5-gangendiner op tafel zetten. Lastig is ‘t soms wel, want hoe fijn zou het zijn als jij elke dag een ander (gezond) gerecht op tafel zou kunnen zetten?

Ben jij totaal géén keukenprins(es)? Dan herken je deze punten sowieso:

1. Jij bent fan van instant-noodles, een gebakken ei of een tosti want: lekker makkelijk

Misschien stamt het nog uit je studententijd óf heb je gewoon simpelweg geen zin om lang te bakken, braden of koken.. maar een tosti of gebakken eitje gaat er wel in. En dan niet één keer per twee maanden, maar zo’n twee keer per week.

2. Je hebt drie vaste recepten

Er zijn vast wel een aantal gerechten die jij goed kunt klaarmaken. Vaak komt dit neer op een simpele pasta, wraps of.. aardappeltjes met vlees en groenten? Niks mis mee, maar soms zou het wel lekker zijn om wat meer afwisseling te hebben. Daarom is het soms heerlijk als iemand anders voor je kookt.

3. Kruiden, wat zijn dat? Jij gebruikt eigenlijk alleen maar peper en zout

Kurkuma of Ras el hanout.. jij hebt er nog nooit van gehoord. Jij bakt je kippetje eigenlijk alleen maar in peper en zout. Net zoals de rest van je eten eigenlijk.

4. Je mist een hoop keukengerei

Als je op jezelf gaat wonen (en niet zo vaak ingewikkeld kookt) kom je er vast en zeker achter dat je dingen mist. Een rasp, een aardappelstamper, een pureerstaaf.. dingen die af en hoe goed van pas kunnen komen. Misschien wordt het tijd om te investeren?

5. Je kunt niet improviseren

Sommige mensen kunnen het: een hele maaltijd bedenken met de spullen die ze op dat moment in huis hebben. Jij snapt niet hoe ze dat doen.. want hoe weet je wat je moet combineren? Hoe weet je wat lekker smaakt? Help.

6. Aan presentatie doe jij niks

Soms zie je van die mooie foto’s op Instagram voorbij komen van vrienden die een prachtige maaltijd hebben bereid. Jij bent al blij als het in één stuk de pan uit komt. Of dat je eten niet verbrand is.

7. Je bent trots wanneer je wel iets bijzonders op tafel hebt neergezet

Komen je ouders een keertje eten? Of je nieuwe liefde? Grote kans dat jij je toch een beetje gaat uitsloven. Maar als het dan toch gelukt is om een lekker voorgerechtje én hoofdgerecht te maken? Apetrots.

8. Je bezit een hoop kookboeken waar je nog nooit in hebt gekeken

Ook jouw omgeving weet dat jij niet graag in de keuken staat. Daarom krijg je vaak kookboeken mee zodat ‘je lekker kunt gaan proberen’. De boeken staan leuk in de keuken, maar je hebt er nog nooit in gekeken.

9. Je bestelt regelmatig eten

Tsjaaaa.. Wel zo makkelijk als je écht geen zin hebt om te koken. Want waarom koken als je ook een lekker hamburger of pizza kunt bestellen?

4 makkelijke koolhydraatarme recepten voor als je weinig tijd hebt om te koken