Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 24 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

9 x waarom goedmaakseks de allerlekkerste seks is

We weten allemaal hoe heerlijk het is. Je hebt net nog keihard naar elkaar staan schreeuwen en nu scheuren jullie de kleren van jullie lijf voor een stomende vrijpartij. Goedmaakseks is wild, ruw en teder tegelijk. Psychologen zeggen dat we make up sex beter kunnen vermijden, omdat het natuurlijk niet écht je problemen oplost. Maar – oh god – het is zo lekker. Maar waarom?

1. Tijdens de ruzie bouwt de seksuele spanning op

Elkaar plagen is typisch flirtgedrag en tijdens een hevige discussie bouw je daarom flink wat seksuele spanning op. Zelfs als je elkaar totaal niet meer kunt uitstaan, wil de spanning uit je lijf. De ruzie was als het beste voorspel ooit.

2. Je stemming is van het ene op het andere moment omgeslagen

Van woest ben je ineens super opgewonden. Dat voelt heerlijk en die mega snelle switch maakt de seks extra lekker.

3. Het voelt als cocaïne

Maar dit is zoveel beter voor je. Uit Amerikaans onderzoek blijft dat koppels na een ruzie helemaal klaar zijn met negatieve gevoelens. Ze verlangen naar een lekker gevoel. Ze verlangen naar elkaar. Ze verlangen naar een orgasme. Volgens de onderzoekers geeft dit je hetzelfde gevoel als cocaïne.

4. Je weet dat je er nog steeds bent voor elkaar

Tijdens een ruzie lijk je soms zo ver van elkaar verwijderd. Je denkt dat je elkaar kwijtraakt. Door de seks ben je opeens weer dicht bij elkaar en voel je je weer verbonden. Het is een herinnering dat je er nog steeds voor elkaar bent. En dat ruzie maken niet automatisch het einde van jullie relatie betekent.

5. Je doet extra je best voor elkaar

Jij wil dat hij geniet en hij wil jou tot een hoogtepunt brengen. Meerdere keren.

6. Je bent seksueel aantrekkelijker voor hem

Hoe bozer jij bent, hoe meer hij je het bed in wil sleuren. Uit onderzoek blijkt dat mannen die een stevige discussie hadden met hun vriendin, haar seksueel aantrekkelijker vonden dan mannen die gewoon hadden gekletst met hun lady.

7. Jullie zijn naakt en stil

En dat is zoveel beter dan aangekleed en schreeuwend.

8. Je hoeft geen sorry te zeggen

Want soms vind je gewoon dat je écht gelijk hebt. En dan heb je totaal geen zin om je excuses aan te bieden. Als je zijn huid tegen de jouwe voelt, doet het er opeens allemaal niet meer toe. Goedmaakseks is zoveel beter dan een ruzie eindeloos blijven uitpraten.

9. Na afloop wil hij tegen je aankruipen

Normaal is hij nooit van het geknuffel. Als hij klaar is, dan is hij ook voor een tijdje klaar met jou. Maar nu neemt hij je veilig in zijn armen en blijven jullie samen nog even rustig nagenieten.

Mannen vinden vrouwen soms behoorlijk irritante wezen

Als je lover deze rare grillen pikt, weet je zeker dat hij echt-echt-écht van je houdt.