Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Gezondheid 30 okt 2015
Leestijd: 2 minuten

Deze tips slepen je door je werkdag heen als je een brakke tak bent

Je bent jong en je wilt wat. Je wilt die ontzettend leuke baan waar je altijd al van droomt maar je wilt je partylife ook niet helemaal over boord gooien. En daarom besluit je maar om allebei te doen. Het overkomt je wel eens dat je met een kater op je werk zit. En wat is de dag dan opeens lang… Maar gelukkig ben je jong en fit. En met de volgende tips kom je je katerige dag makkelijker én mooier door:

Water, water en nog eens water

De alcohol heeft je uitgedroogd. De enige manier om te herstellen is door je lichaam te hydrateren. Begin als je wakker wordt en zet eenmaal aangekomen op het werk een grote fles water op je bureau en blijf drinken.

Banaan, avocado en sinaasappelsap

We snappen dat je eigenlijk zo snel mogelijk naar de Mac Donalds wilt rennen, maar dat komt later. Zorg ervoor dat je een banaan, avocado of sinaasappelsap binnenkrijgt. Die zitten namelijk barstensvol met potassium. En dat stimuleert je spierfunctie. Die heb je namelijk gisteravond nogal op zijn donder gegeven.

Het prachtige roze pilletje

Zekers te weten, de ibuprofen. Je hebt nu iets in je maag. En daarom wordt het tijd dat je een ibuprofen neemt. Dit helpt je van heel wat pijntjes af. Bijvoorbeeld van je hoofdpijn, pijn aan je voeten van het dansen en je maagpijn. Doe het zodat je een productieve dag hebt.

Eggscelent

Bak gerust drie eitjes voor jezelf. Voeg wat dingen toe die je lekker vindt. Tomaatjes, bacon, kaas of ham. Alles waar je lichaam om schreeuwt. Je lichaam vraagt het namelijk niet voor niets.

Gember

Gooi het door je thee of water heen. Dit helpt namelijk tegen misselijkheid en reinigt je lichaam. Wees er niet te zuinig mee, er kan namelijk nooit genoeg gember in je glaasje water zitten.

Oogdruppels

De kans is groot dat je ogen knalrood zijn. Of je moet zeggen op je werk dat je hebt gehuild of dat je een kater hebt. Beiden wil je liever niet. Gebruik daarom wat oogdruppels zodat je ogen in ieder geval niet meer knalrood zijn.

Frisse make-up

Prima dat je brak bent maar dat neemt niet weg dat je een beetje fris en fruitig om je werk kan verschijnen. Gebruik de concealer lekker royaal onder je ogen en andere plekken die wat mogen worden opgelicht. Scheelt écht een hele hoop.

Gebruik mascara om je ogen iets te liften en rouge om je gezicht de kleur te geven die nu van nature ver te zoeken is. Pas op met smokey eyes en andere heftige make-up. Dit kan je namelijk een grauw uiterlijk bezorgen.

Baal niet

Je bent misschien geneigd om te balen dat je je niet helemaal lekker voelt. Maar bedenk je dan dat je een ontzettend leuke avond hebt gehad, en met die gedachte kom je je dag hoe dan ook door.

Keep getting drunk ladies .

Het maakt je vriendschap namelijk hechter. Klik op de foto om het te lezen: