Redactie
Redactie Love & Seks 11 nov 2020
Leestijd: 3 minuten

Mannendossier: 8 dingen die jou woest aantrekkelijk maken die niks te maken hebben met je uiterlijk

We kunnen er niet omheen dat we allereerst naar het uiterlijk kijken als we een man in het vizier hebben. Mannen doen dat precies hetzelfde. Maar uiterlijk is ze-ker niet alles waar ze voor vallen. Er zijn nog veel meer dingen die mannen ontzettend aantrekkelijk aan ons vrouwen vinden. Dingen die niks te maken met dat knappe koppie van je.

Dit keer gaat het eens over eigenschappen die aantrekkelijk aan vrouwen zijn. En wel om deze:

1. Je probeert altijd positief te blijven

Iedereen heeft wel eens een slechte dag of een slechte week. Maar jij probeert er altijd zo positief mogelijk onder te blijven en dat is één van de dingen die mannen aantrekkelijk aan vrouwen vinden. Positieve gedachtes leiden alleen maar tot positieve acties. Bij iedereen om je heen.

2. Je hebt ambities die je wil bereiken

Een man vindt niets zo aantrekkelijk als een vrouw die ambities heeft. Oftewel een doel in je leven dat je achterna jaagt. Iets waar je voor wil vechten en werken. Maar wel een realistisch doel natuurlijk.

3. Je doet je niet voor als iemand anders

Misschien wel de grootste afknapper is als je jezelf voordoet als iemand anders. Het is niet goed voor je zelf, maar ook niet voor je lover. Je bent goed zoals je bent en als je dat omarmt, straal je dat ook uit. En hoe vaak ben je wel niet jaloers geweest op een vrouw die zelfverzekerd – op een gezonde manier – de kamer binnenliep?

4. Je durft te zeggen wat je denkt

Iets anders wat mannen aantrekkelijk aan vrouwen vinden, is dat ze een eigen mening hebben. Je vindt niet alles maar goed en bent het niet altijd met iedereen eens. Je hoeft niet meteen met iedereen in discussie om je punt duidelijk te maken, maar je maakt je mening wel kenbaar. En dat is gewoon gezond. En aantrekkelijk.

5. Andere mensen haal je niet neer

Andere mensen neerhalen als ze je niks misdaan hebben, is echt not done. We roddelen allemaal wel eens, maar er zijn grenzen. We horen elkaar omhoog te halen en te helpen, met de beste bedoelingen. En als mannen dat door hebben dat je dat doet, valt hij als een blok voor je.

6. Je maakt jezelf niet afhankelijk van een man

Het hebben van een relatie betekent niet dat je ineens maar één leven hebt. Alleen het leven met je lover. Maar je hebt ook zeker nog een leven daarnaast met vriendinnen en familie and so on. Mannen gaan zich heel beklemd voelen als je heel afhankelijk van ze wordt. En bedenk je eens hoe dat andersom zou zijn. Dan voel je je toch ook niet echt vrij?

7. Je bent intelligent

Wat mannen ook heel fijn vinden, als ze een fatsoenlijk gesprek met je kunnen voeren. Niet dat hij telkens uit kan leggen wat woorden betekenen bijvoorbeeld. Als jezelf een beetje rond hetzelfde intelligentieniveau zit als hij, dan sta je alweer een paar punten voor.

8. Je zorgzame karakter

Tot slot is het je medeleven en drang om andere mensen te helpen wat hij aantrekkelijk vindt. Alleen al klaarstaan voor je vriendinnen is voor hem al een dingetje. Hij heeft het door als je veel om mensen geeft en dat levert weer allemaal bonuspunten op.

Niet iedere man zal al deze puntjes even belangrijk vinden. Ga ook vooral niet harder je best doen om indruk te maken, maar blijf wie je bent. Dan ben je op je allermooist.

Lees ook: 4 x waarom vrouwen met het sterrenbeeld Schorpioen de meest succesvolle carrière te wachten staat