Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 1 jan 2022
Leestijd: 6 minuten

Dit is het advies dat jij moet horen voor een eerste date volgens jouw sterrenbeeld

De eerste date kan altijd lastig zijn, wat je sterrenbeeld ook is. Het is die ongemakkelijke eerste stap tot misschien wel een nieuwe relatie. Tuurlijk zijn er al vele tips voor een eerste date, maar wat nou als de zenuwen worden veroorzaakt door je sterrenbeeld?

Yikes.

Eerste date advies volgens jouw sterrenbeeld

Je sterrenbeeld heeft invloed op hoe jij met eerste dates en relaties omgaat. Astrologie kan je wel helpen om je voor te bereiden op eventuele uitdagingen. Dit is het advies voor een eerste date dat jij echt moet horen volgens jouw sterrenbeeld.

Ram: doe het rustig aan

De Ram is erg moedig als het aankomt op het nastreven van wat ze willen, hier staan ze ook om bekend. Ze kunnen niet wachten om hun doelen te bereiken en vertragen voor niemand. Maar dit is ook juist hetgeen wat kan hen tegenwerken. Ze kunnen gemakkelijk verstrikt raken in het moment en hierdoor vergeten de tijd te nemen.

‘Wervelwind’ romans zijn dan ook niet bijzonder, maar ze lopen meestal niet goed af. De Ram is in het algemeen koppig, ze houden er dan ook zeker niet van om dating advies te horen. Maar we gaan het je toch geven: doe het rustig aan. Ga niet naar die eerste date, ervan overtuigd dat dit de volgende liefde van je leven is. Proberen naar binnen te gaan zonder te veel verwachtingen.

Val niet voor het idee van iemand, maar voor wie ze echt zijn. Herinner jezelf dat voordat je er helemaal voor gaat, je je potentiële partner eerst moet leren kennen. Dit kan pijn, op de lange termijn, besparen.

Stier: neem jezelf niet te serieus

De Stier is een van gevoelige van de sterrenbeelden en dit kan een eerste date moeilijk maken. Misschien verbaast je dit omdat ze vaak best afgesloten en beschermend zijn.

Bedenk maar zo: flirterig plagen is niet iemand beledigen, vat het daarom niet zo op. Houd een open geest en trek geen conclusies over het karakter van je date. Ze hebben gewoon te maken met eerste date-kriebels. Je komt er vast snel achter wat hun bedoeling is, laat daarom je trots niet in de weg staan.

Tweeling: blijf bij je plan

Het plannen van een eerste date én ook komen opdagen, kan lastig zijn voor een Tweeling. Niet op die eerste date gaan, kan verleidelijk zijn. Zeker voor een Tweeling die het naar een hoger niveau tilt. Ze hebben namelijk flexibiliteit nodig, anders rennen ze weg.

Hoewel flexibiliteit en met de stroom leren mee te gaan geen slecht kenmerk is, kan het een eerste dat wel lastig maken. Als ze bang zijn dat ze vastgebonden zijn, kan de bindingsangst naar voren komen.

Probeer daarom als je een eerste date hebt uit je hoofd te blijven.

Kreeft: onthoud dat jullie hebben elkaar net ontmoet

Een Kreeft is erg gevoelig en dit zullen ze zeker niet verbergen. Ze kunnen snel emotioneel worden en soms komt daar een traantje bij kijken. Maar het komt van een goede plek!

Eerste dates kunnen dan ook een achtbaan van emoties zijn. Onhandigheid, romantiek, verdriet en opwinding. Het is voor de Kreeft dan ook makkelijk om verstrikt te raken in deze emoties. Hierdoor vergeten ze dat ze hun date pas net hebben ontmoet. Neem daarom de tijd om te onthouden dat je elkaar pas net hebt ontmoet.

Leeuw: luister naar je date

Een Leeuw is een natuurlijke leider. Deze eigenschap komt vaak goed van pas, maar niet tijdens een eerste date. Het kan makkelijk zijn om te vergeten naar hun date te luisteren en daarnaast verleidelijk om het gesprek over te nemen.

Daarnaast houd je van alles wat te maken heeft met romantiek. Dit is een goede eigenschap, maar bedenk dat het een proces is van geven en nemen. Probeer te luisteren naar je date.

Deze 25 vragen kun je tijdens een eerste date altijd stellen

Maagd: wees niet te kritisch

Een Maagd staat bekend om het hebben van hoge verwachtingen en oplettend te zijn. Dit kan soms leiden tot kritische opmerkingen. Ook bij de Maagd komt het zeker niet van een slechte plek. Ze houden nou eenmaal van dingen verbeteren. Maar een eerste date is niet de beste plek om kritisch te zijn.

Hoewel er je een paar kritische punten aan het restaurant zijn opgevallen, houd ze nog even voor jezelf. De eerste indruk is erg belangrijk. Het kan afleiden van alle geweldige kenmerken die je hebt.

Weegschaal: vermijd ‘people-pleasing’

Een Weegschaal staat bekend dat ze iedereen willen ‘pleasen’. Ze weten goed hoe ze mensen moeten lezen. Dit kan aantrekkelijk zijn voor hun date, want wie wil niet iemand die altijd probeert je gelukkig te maken?

Het creëren van evenwicht is goed, maar niet als je je eigen behoefte vergeet tijdens het proces. Iedereen tevreden houden lijkt misschien gemakkelijker, maar het kan ook schade brengen op de lange termijn.

Schorpioen: ga niet gelijk over op een diepgaan gesprek

Een Schorpioen is erg gepassioneerd, zeker als gaat om romantiek en emoties. Aan de andere kant kunnen eerste dates eerder ongemakkelijk zijn dan emotioneel. Het kan daardoor verleidelijk zijn om direct voor diepere gesprekken te gaan. Dit kan echter verwarrend zijn en je laten denken dat er een sterkere verbinding is, dan die er eigenlijk is.

Schorpioen kan misschien een beetje intens over komen, maar dat komt omdat ze juist zoveel liefde te geven hebben.

Boogschutter: een goed gesprek is net zo belangrijk als avontuur

Boogschutter staat bekend om het hebben van een vrij geest en liefdevolle avonturen. De energie van een Boogschutter helpt ons het universum te verkennen. Met een Boogschutter aan je zijde moet je voorbereid zijn om je horizon op alle manieren te verbreden.

Een avontuurlijke eerste date is natuurlijk super leuk, maar vergeet niet het doel van de date: is je date een potentiële partner. Zorg er dan ook voor dat er ruimte is voor een gesprek. Hierdoor kom je erachter of het een goede match is.

Steenbok: stel jezelf open op

Voor een Steenbok kan een eerste date moeilijk zijn, omdat ze niet het meest emotioneel kwetsbare sterrenbeeld zijn. Ze worden soms als koud en saai gezien, maar dat komt alleen omdat ze zichzelf beschermen tegen de wereld. Als je voorbij die muur kijkt, zie je hoe de Steenbok echt is.

Tuurlijk is het onrealistisch om op een eerste date die muur te laten vallen, maar geef een kijkje op je gevoelige kant. Door je echt te laten zien aan je date, kun je de veiligheid vinden waar je naar opzoek bent.

Waterman: ga met de flow mee

Een Waterman is een praktische denker en kijkt graag logisch naar dingen. Dit kan relaties moeilijk maken, vooral in de begin fase. Een deel van de magie kan verdwijnen, door het op een wetenschappelijk manier naar romantiek kijken. Ga daarom mee met te flow, in plaats van alles logisch te moeten begrijpen.

Logische overwegingen zijn belangrijk in relaties, maar wacht er nog even mee. Geniet van de eerste date, zonder te veel aan de toekomst te denken.

Vissen: zet je roze bril af

Vissen zijn echte dromers en hebben romantische kijk op de wereld. Hierdoor kunnen ze de red flags tijdens een eerste date misschien niet altijd zien.

Probeer de red flags niet te negeren, ook al kan het soms pijnlijk zijn om dit te zien. Houd je verwachtingen onder controle en zie mensen zoals ze echt zijn, niet zoals jij wilt dat ze zijn.

Deze 3 sterrenbeelden kunnen in 2022 een carrièreboost verwachten