Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 16 okt 2019
Leestijd: 3 minuten

Als je het niet meer ziet zitten om single te zijn, lees dan dit

Als je net uit een relatie komt en een zware break-up achter de rug hebt, wil je niets liever dan even alleen zijn. Je voelt je heerlijk vrij, alsof je jezelf na een lange tijd heb teruggevonden. En misschien is dat ook wel zo. Maar toch zijn er dagen dat je helemaal klaar bent met single zijn.
Als je het zoveelste TIndergesprek hebt over oppervlakkigheden. Als een man na een gezellige date ineens van de aardbodem verdwijnt. Als je beseft dat de zomer voorbij is en je niet meer iedere avond standaard op een terras te vinden bent met je vriendinnen.

Maar als je het single zijn niet meer ziet zitten, lees dan verder.

Je leeft een leven waar anderen jaloers op zijn

En met anderen bedoelen we dan vrouwen die al een tijd een relatie hebben. Natuurlijk, een lange relatie kan heerlijk zijn. Maar de veiligheid die het biedt en de vertrouwdheid die het met zich meebrengt, zorgt er ook voor dat het leven gewoon wat minder spannend wordt.

Veel vrouwen zullen jaloers zijn op jouw avonturen. Want geef toe, sinds je single bent, heb je dingen meegemaakt die je daarvoor nooit had kunnen bedenken. Geniet ervan als je je verhalen vertelt en je de twinkeling ziet in de ogen bij anderen. Ja, dit is jouw leven en het is fabulous as fuck.

Je hebt jezelf opnieuw leren kennen

Nu je niets meer doet omdat je je lover blij wil maken, kies je er alleen nog maar voor de dingen te doen die jij echt leuk vindt. Dat ene feest skip je. Je hoeft niet meer te doen of je houdt van hardlopen omdat hij dat graag samen wilde doen. En je kunt ook gewoon de tv-programma’s en series kijken waar jij zo van houdt.

Doordat je je eigen keuzes maakt, ben je er achter gekomen waar je eigenlijk blij van wordt in het leven. En waar je helemaal geen zin meer in hebt. En hoe heerlijk het is om volledig jezelf te zijn.

Je kiest ook alleen nog maar mannen die een toevoeging zijn in je leven

Doordat je jezelf weer hebt leren kennen weet je ook beter dan ooit wat je zoekt in een man. En een gast die onwijs knap is, maar verder niet op een lijn ligt met jou, ja, dat wordt niks. Misschien ben je in zekere zin kritischer geworden, maar dat geeft niet. Want je weet precies wat je wel en niet wil. En daardoor zul je uiteindelijk veel gelukkiger worden.

Lets face it: hoe erg is het nou allemaal echt?

Tuurlijk, soms kun je het wel eens zat zijn om alleen te zijn. Of het hele datinggebeuren vervloeken, maar als je goed nadenkt, hoe erg is het dan allemaal echt?

Je hebt een heerlijk leven met je vriendinnen, familie en andere mensen om je heen. Je doet precies wat je zelf wil en hoeft nooit of te nimmer rekening met iemand te houden. Je hebt geen last van schoonouders die niet geloven in jullie relatie. Je hebt geen last van mannen die niet te vertrouwen zijn. Je hebt geen zware relatieproblemen.

Het ergste dat er kan gebeuren is dat je een date hebt die super awkward is. Dat je een klik hebt met iemand, maar dat hij er in bed niets van bakt. Of dat hij je hoogtepunt na hoogtepunt bezorgt, maar dat je nooit een normaal gesprek met hem hebt. Tja, dat kan allemaal reuze frustrerend zijn, maar eerlijk is eerlijk, je hebt weinig om over te klagen.

Geniet van iedere minuut

Geniet van je single bestaan zolang als het kan. Geniet van iedere seconde dat je alleen thuis bent. Geniet van alle dates die je hebt. Van de vreemdste dingen die je meemaakt.

Want voor je het weet ben je helemaal gesetteld. Woon je samen. Kinderen. En zijn die avonden dat je tot vijf uur in de club stond verleden tijd. Voor je het weet denk je met weemoed terug aan deze periode in je leven, omdat je dan beseft dat het eigenlijk de beste tijd van je leven was. Geniet van het moment en het komt allemaal wel goed.