Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 16 okt 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom je juist zo goddamn sexy bent als je net een break-up achter de rug hebt

Het is alsof mannen kunnen ruiken dat je sinds kort weer single bent. Want als je net een break-up achter de rug hebt, lijkt het of alle vissen in de zee ineens naar je toe zwemmen. Een kapotte relatie maakt je – hoe cru dat ook klinkt – sexy as fuck.

Je bent beschikbaar, maar onbereikbaarder dan ooit

Je relatie is uit en je bent weer single. Maar tegelijkertijd ben je onbereikbaarder dan ooit. Je hoofd staat namelijk helemaal niet naar een nieuwe relatie. Misschien heb je zelfs wel geen zin om überhaupt naar een andere man te kijken.

En mannen – vrouwen ook trouwens – willen altijd datgene wat onbereikbaar is. Ze zien je als een uitdaging. Een uitdaging die ze zonder gewetensbezwaren aan kunnen gaan, want je bent immers vrijgezel. Maar juist dat ’t zo moeilijk is om jou te veroveren, zorgt ervoor dat mannen je alleen nog maar meer willen.

Je neemt geen blad voor je mond

Je hart is net gebroken en dat lijkt een van de ergste dingen op de wereld. Juist daarom ben je ineens onbevreesd. Waar je bang voor was, is gebeurd en veel erger kan het niet worden denk je. Daarom durf je ineens veel meer. Het lijkt of het je niet kan schelen dat dingen mis gaan.

Je durft niet alleen meer dingen te doen – je zegt ineens je baan op bijvoorbeeld of besluit toch te verhuizen terwijl je het best eng vond om naar een andere stad te gaan – je durft ook meer te zeggen. Je zegt gewoon alles wat je denkt. Vinden mannen heel verfrissend. En hot as hell.

Je hebt een glow over je

Tuurlijk, eerst voel je je waarschijnlijk down. Zelfs als je zelf een einde hebt gemaakt aan de relatie, kan je nog wel verdrietig zijn dat hij toch niet de man was waar je mee oud gaat worden. Dat de relatie toch niet was wat je ervan had gehoopt, wat je had gedroomd.

Maar na een tijdje weet je dat je beter af bent zonder hem. Jullie relatie was niet perfect. Jullie relatie maakte jouw niet gelukkig en nu voel je je bevrijd. Het is alsof je een detox hebt gedaan. Alsof alle slechte dingen uit je lichaam zijn verwijderd en je nu verder kunt met een schone lei.

Dat geeft je die glow. En mannen zien die glow ook. Het maakt je totaal onweerstaanbaar.

Vond je dit artikel leuk? Misschien wil je deze quiz dan doen: Quiz: Dit is waarom jij nog single bent