Redactie
Redactie Confession 19 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Amelie (26): ‘Mijn Groningse schoonfamilie verwacht tijdens kerst vlees, terwijl ik veganistisch eet’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Amelie (26) over haar eerste kerstdiner met haar schoonouders.

Hi Amelie, vertel!

“Ik en mijn vriend zijn nu bijna een jaar samen en ik ben bij hem ingetrokken, zo’n drie maanden terug. Het gaat allemaal heel snel, maar ik vind hem heel erg leuk dus dat zit helemaal goed. Hij heeft voorgesteld om het kerstdiner bij ons te houden, zodat we zijn familie kunnen verrassen met de kookkunsten. Ik eet veganistisch en ik vind zelf dat ik hele lekkere maaltijden maak. Er is alleen één probleem: mijn schoonouders snappen niks van veganisme en zijn zelfs een beetje anti. Het zijn boeren (letterlijk) uit Groningen en die vinden dat ik me aanstel. Ze hebben ook gezegd dat zij wel vlees verwachten tijdens het kerstdiner – eerst dacht ik nog dat die opmerking een grapje was. Je komt toch bij ons eten…? Dan eet je toch wat wij maken? Ik maak liever geen vlees klaar maar dat lijken ze niet te snappen.”

Een oplossing.. of toch niet?

“Wel heb ik gezegd dat ze uiteraard eigen vlees mee mogen nemen als ze dat graag eten. Maar dat viel niet goed bij hen, want opeens was ik niet meer zo ‘gastvrij’ en dat vinden ze zonde van hun leuke kerstdagen. Maar hoe kan ik duidelijk maken dat ik dat gewoon echt niet wil? Mijn vriend probeert het wel voor me op te nemen, maar zijn ouders trekken zich daar niks van aan. Moet ik dan toch maar een biefstuk kopen?”

Lola (18): Mijn beste vriendin bewerkt haar foto’s heel erg, moet ik daar wat van zeggen?