Emma Toussain
Emma Toussain Confession 17 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Annemijn (28): ‘Elke zondag heb ik buikpuin omdat ik de volgende dag moet werken’

Verhalen die je liever niet aan de grote klok wil hangen óf aan je eigen vriendinnen wil vertellen, terwijl het wel de hoogste tijd is om je hart te luchten. Say no more. In ‘Confessions’ lees je iedere week verhalen en gebeurtenissen die soms herkenbaar zijn, en soms ook niet. Maar een ding hebben wij allemaal gemeen: ieder van ons heeft wel eens iets meegemaakt of gedacht wat je liever niet openlijk uit. Omdat je denkt dat je de enige bent.

Deze week vertelt Annemijn over haar werksituatie.

Buikpijn? Ja, elke zondag

“Ik dacht dat buikpijn voor je verplichtingen hoorde bij je leeftijd. Vroeger had ik ‘t ook, als ik weer naar school moest. Dan kon ik zondag urenlang huilen en er verschrikkelijk tegenop zien om maandag weer de week te beginnen. Geen zondag blues, eerder een zondagdepressie. Ik had ook geen leuke klas, dat hielp ook niet. Ik heb me altijd een outsider gevoeld en dat is nu op mijn werk niet anders.- Daarom vind ik het elke week weer vervelend om te moeten beginnen. In het weekend kan ik lekker op mezelf rekenen, loop ik hele stukken en speel ik met mijn kitten.”

Thuiswerken dan maar?

“Ik ben in de afgelopen twee jaar al twee keer van baan veranderd omdat ik dacht dat het aan mijn werk lag. Maar elke keer voel ik me gewoon zó niet op mijn gemak dat ik liever niet ga. Wat is de volgende optie? Een baan waar ik alleen thuis kan werken? Toch denk ik dat dat ook niet goed is voor me op den duur. Ik ken mezelf – dan blijf ik denk ik te vaak binnen achter mijn eigen laptop. Hoe gaan jullie om met deze gevoelens? Ik krijg graag wat tips van mensen die hetzelfde meemaken, hopelijk heb ik er wat aan.”

Laura (21): ‘Mijn vriend heeft alleen maar oog voor zijn Playstation’