Gina Koninkx
Gina Koninkx Sterrenbeelden 24 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Aha! Dus dit is de reden waarom mannen sterrenbeelden en astrologie zo haten

Jij kan er helemaal in opgaan: je sterrenbeeld en alles wat met astrologie te maken heeft. Je start je dag met lezen wat het universum vandaag voor jou in petto heeft. In tegenstelling tot jouw vriend, die maar niet lijkt te begrijpen waarom jij zo obsessed bent met alles wat hiermee te maken heeft.

Uit onderzoek blijkt dat 37% van de vrouwen in astrologie gelooft, daar tegenover staat maar een percentage van 20% van mannen die in astrologie gelooft. Dat is bijna de helft minder en daar zijn, zo blijkt, vrij logische verklaringen voor te vinden.

Mannen die niet van astrologie houden

Hoewel het niet alleen mannen zijn die astrologie haten, lijkt het wel vaak zo te zijn dat mannen zich hier wat meer tegen uitspreken dan vrouwen die niet geloven in astrologie. Maar waar komt dat verschil nou eigenlijk vandaan?

Het zou zogenaamd iets ‘vrouwelijks’ zijn

Er wordt – door de maatschappij – iets heel vrouwelijks gemaakt van astrologie. Zo zijn het enkel vrouwenbladen die hier artikelen over publiceren en datzelfde geldt voor veel websites. Daarnaast wordt merchandise rondom astrologie en sterrenbeelden voornamelijk gekoppeld aan producten voor (voornamelijk) vrouwen, denk aan make-up producten en schoolagenda’s. Dit draagt bij aan het beeld dat het iets vrouwelijks zou zijn, maar dat is natuurlijk helemaal niet waar.

Veel mensen (ook vrouwen) weten niet wat astrologie is

Daarnaast bestaan er veel misvattingen over astrologie en sterrenbeelden. Waar velen denken dat dit uit de duim gezogen onzin is. Dat is natuurlijk niet waar. Sterker nog, astrologie is één van de oudste wetenschappen van de wereld. Het gaat over de samenhang van ons planetenstelsel en de invloed daarvan op ons leven op de aarde. Een onderdeel van de astrologie zijn de geboortetekens. Wie zich hier wat meer in verdiept komt er al snel genoeg achter dat er een wereld voor je opengaat. Nu nog die man van je overhalen!