Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Gezondheid 31 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Wat is jouw favoriete kleur? Dit zegt jouw lievelingskleur over je persoonlijkheid

Of je nou gaat voor fel roze of zwart: iedereen heeft een lievelingskleur. Waarschijnlijk heb je ooit onbewust eens gekozen wat jouw lievelingskleur is. Maar wist je dat je favoriete kleur veel zegt over jouw persoonlijkheid? Psychologen zijn ervan overtuigd dat je lievelingskleur in verband staat met je persoonlijkheid. Dus lets find out wat jouw favo kleur vertelt over je gedrag en karakter!

Kleuren in de psychologie

Tijdens je studie, werk of bij een sollicitatie zal je misschien weleens een test hebben gedaan die je persoonlijkheid zou moeten omschrijven. Er is een grote kans dat kleuren hierin centraal stonden. Dit komt doordat onderzoekers in de psychologie er vanuit gaan dat er een verband is tussen kleuren en het gedrag en karakter van mensen. Wij zochten precies op wat jouw lievelingskleur over je zegt!

Zwart

We know, zwart is officieel geen kleur. Maar wanneer je vraagt naar mensen hun lievelingskleur zullen ze toch vaak met ‘zwart’ antwoorden. Mensen die zwart als favoriete kleur kiezen, zijn vaak artistiek en gevoelig, ze hebben een sterke wilskracht en zijn vaak onafhankelijke personen. Als zwart je favoriete kleur is ben je vaak wat terughoudend met het delen van details over jouw leven met anderen.

Oranje

Als oranje je favoriete kleur is, word je vaak gezien als heel extravert en gezellig. Je hebt een druk sociaal leven en bent op feestjes een echte gangmaker. Je houdt stiekem wel een beetje van de aandacht en straalt vriendelijkheid en vrolijkheid uit.

Roze

Als roze je fave colour is, heb je waarschijnlijk een warm en vriendelijk karakter. Je geeft om het gevoel van andere en staat altijd klaar voor je vrienden. Je bent af en toe een klein beetje onzeker maar laat dit niet graag merken aan anderen.

Wit

Mensen die van wit houden zijn vaak georganiseerd en gestructureerd. Je bent dol op eenvoud en houdt je opties graag open. Je bent niet bang om jezelf te laten zien en denkt in mogelijkheden. Het is belangrijk voor je om onbevooroordeeld naar andere mensen en het leven te kijken.

Bruin

Jij bent een goede vriendin voor de mensen om je heen en doet je best om betrouwbaar te zijn. Je hebt een stabiel leven en houdt er niet van als dingen over de top zijn. Je wilt alles liever gewoon ‘lekker normaal’.

geel

Als je van de kleur geel houdt, sta je vaak positief in het leven en haal uit de aller kleinste dingen geluk. Je bent een vrolijk persoon, intelligent en creatief, mensen om je heen kijken hier naar op. Je hecht veel waarde aan vrijheid, je bent nieuwsgierig en deze combinatie zorgt er soms voor dat je ook een klein beetje onverantwoordelijk kan zijn.

Rood

Je bent een actief persoon en bent ondernemend. Als er plannen gemaakt moeten worden sta jij vooraan. Daarnaast heb je ook een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vind je het belangrijk om dingen in het leven met passie en plezier te doen.

Paars

Als je lievelingskleur paars is, dan ben je waarschijnlijk erg artistiek en gevoelig. Je hebt respect voor andere mensen, maar kan soms een tikkeltje arrogant zijn. Je bent vastberaden en niet bang om je eigen weg in te slaan.

Groen

Is groen jouw lievelingskleur? Dan ben je een loyaal persoon en zorg je graag voor andere. Je kan dan ook goed luisteren naar anderen en houdt niet van ruzie. Je bent succesvol en het triggert je als andere mensen nog meer succesvol zijn. Daarnaast hecht je er waarde aan dat andere mensen eerlijk en open zijn. Ook ben je een rustig persoon.

Blauw

Als je van blauw houdt, hou je van harmonie. Je bent een betrouwbaar, geduldig, maar ook een gevoelig persoon. Je vindt je carrière belangrijk en houdt van stabiliteit. Andere mensen voelen zich vaak veilig bij jou.

Je bent niet alleen! Waarom je keer op keer op die onbereikbare man valt