Emma Toussain
Emma Toussain Reizen 19 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Tijd voor een welverdiende vakantie? Australië biedt backpackers gratis visum aan

Goed nieuws! Heb jij altijd al willen backpacken door het mooie Australië? Dan wordt het jou nu wel heel erg makkelijk gemaakt. De Australische regering wil de arbeidsmarkt versterken door meer rugzaktoeristen in te zetten. Door de uitbraak van de omikronvariant heeft het land een groot tekort aan werkkrachten. Ze zijn dus hard op zoek naar toeristen die de komende tijd een bijbaantje zoeken in Australië!

Wanneer gaan we?

Gratis visum Australië

Hoe zit dit precies? Nou, elke backpacker of student die de komende twaalf weken naar Australië reist, hoeft niet te betalen voor een visum. Veel backpackers nemen lokale bijbaantjes zodat ze hun reis kunnen bekostigen, zoals werken op een boerderij, in de bediening of bij en surfschool.

Op die manier hoopt de premier van Australië dat de arbeidssector weer gaat groeien en dat de economie weer een beetje opbloeit.

Deze vrijgezellen doen mee aan het nieuwe seizoen van Married At First Sight Australië 2022

Nog meer redenen om Australië te bezoeken

Want je mag naast werken ook wel een beetje lol hebben.. toch?!

1. Het is dé kans om een surf babe te worden

Nergens is surfen zo gewoon als in Australie. Elke local die in Sydney woont is meerdere keren per week op een surfboard op de golven te vinden. Het is daarom je ultieme kans om deze te gekke sport te leren. En niet alleen dat, je leert ook direct al die veel te knappe Australische surfers kennen. En laat het nou eens heel goed uitkomen dat ze erg gecharmeerd zijn van Hollandse meisjes.

2. Sydney is de stad die alles in één heeft

Als je even geen zin hebt om direct verder te reizen dan zit je in Sydney helemaal op je plek. Op Bondi beach vind je surfdudes die daar zijn geboren en getogen en elke dag in het water liggen. Er is een zwembad wat doorloopt in de zee en het stikt van de leuke strandtentjes. Maar als je zin hebt in een chique feestje ben je helemaal op je plek in het business district van Sydney. ALLEEN maar knappe mannen in pak en de meest geweldige locaties die je doen denken aan Great Gatsby feestjes.

3. Het is een walhalla voor avocado lovers

In Australie stikt het van de avocado’s en kan je de allerlekkerste krijgen. Zo zijn ze veel groter, romiger en rijker van smaak. Maar ook in elk healthy ontbijttentje zullen ze de meest leuke gerechten maken met avocado. En geloof ons, dat gaat verder dan toast met smashed avo.

4. Whitehaven Beach

Als je er nog nooit van hebt gehoord ben je blij dat je het nu weet. Vergeet de Caribische stranden want Whitehaven Beach is next level. Het is één van de eilanden van Whitsundays en is zeker het pareltje. Het strand heeft azuurblauw water, palmbomen en het állerzachtste, witste en schoonste zand ter wereld.

5. Kangaroo Island

Kangaroo Island is niet ver vanaf Adelaide. Je kan het bereiken via een korte vlucht maar ook per auto. Kangaroo Island is, zoals de naam het al zegt, een eiland vol kangoeroes. Maar daarnaast kan je er ook dolfijnen, koala’s, walvissen en dolfijnen spotten. En dat allemaal in puur natuur.

7. De ‘niets hoeft, alles mag’ mentaliteit

De Aussie’s beschikken allemaal over het talent om altijd relaxt te zijn. Iedereen hangt na werktijd heerlijk op het strand. Ontbijttentjes zitten tot laat in de middag bommetje vol. De mannen weten je met hun relaxte houding te verleiden en het is heel gewoon als je nooit meer weg wilt volgens andere reizigers.

8. Het is een gemakkelijk land om in te reizen als vrouw

Australië behoort namelijk tot de één van de veiligste plekken ter wereld. Maar het is ook gemakkelijk om van A naar B te komen, want er wordt veel aangeboden qua vervoer. Het stikt van de goedkope hotelletjes, het is er heel schoon en het eten is niet héél anders, maar wel veel lekkerder.

Martha en Michael uit ‘Married At First Sight Australië’ nemen déze grote stap in hun relatie