Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Er bestaat een met Baileys gevulde paasei en zo maak je het!

Bij Pasen hoort eten, dat is iets wat vast staat. Nu kan je natuurlijk voor het gebruikelijke gaan of je volstoppen met paaseitjes, maar wij hebben een wel héél chill recept gevonden. Een chocolade paasei, gevuld met Baileys. Do we need to say more?

Nu wil jij natuurlijk weten hoe je een gevuld paasei met Baileys maakt. Snappen we.

Recept: gevuld paasei met Baileys

Paaseieren horen bij Pasen. Sterker nog, grote kans dat je al de nodige paaseitjes hebt verslonden. Tijd om iets nieuws uit te proberen. En nee, dan hebben we het niet over een of andere nieuwe smaak. Wat dacht je van een groot paasei dat met Baileys is gevuld?!

Precies. Dat is letterlijk alles wat je nodig hebt dit jaar. Perfect om jezelf op te trakteren, of om voor te bereiden als je coronaproof visite krijgt. Zó maak je het:

De benodigdheden

Naast Baileys en een chocolade-ei heb je voor het gevuld paasei met Baileys nog een aantal ingrediënten nodig. Dit zijn alle benodigdheden voor een verrukkelijk paasei:

  • Medium, hol chocolade ei
  • 150 milliliter Baileys Irish Cream
  • 100 milliliter (verse) slagroom voor het Baileys mengsel
  • 1 eetlepel honing
  • 375 gram chocolade (half melk half wit)
  • Extra geklopte slagroom ter decoratie
  • Drie kleine paaseitjes
gevuld paasei met baileys

Alles binnen? Top, dan kan je aan de slag. Je begint met de slagroom en honing verhitten. Eenmaal aan de kook? Zet dan het vuur lager en voeg de chocolade toe. Dit meng je tot een glad mengsel en dan is het tijd om de Baileys toe te voegen.

Dan is het tijd om het chocolade-ei er bij te pakken. Verwijder de bovenkant van het hol ei. Dat doe je door een mes te verhitten (met kokend water of vuur) en vervolgens wat gaatjes te prikken in het ei. Bovenkant eraf? Zet het ei op een bodem van geklopte slagroom (op bijvoorbeeld een bord).

Je raadt het misschien al, maar nu is het tijd om de afgekoelde(!) Baileys(-mengsel) toe te voegen. Een beetje vers geklopte slagroom erbij, karamel of paaseitjes ter decoratie en genieten maar!