Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

3 redenen waarom je avocado-olie voor je huid wilt gebruiken

Veel van ons gebruiken verschillende soorten olieën in onze skincare routine. Zo zien we olijfolie en kokosolie al vaak voorbij komen (al zou je die laatste beter niet meer in je haar kunnen gebruiken). Avocado-olie is geen nieuwe soort olie, maar toch horen we er minder vaak over en dat is zonde want deze olie heeft ook veel voordelen voor je huid.

Tip van de redactie: check wél eerst even of jouw huid goed tegen avocado kan. Er zijn mensen allergisch voor avocado, en dat wil je natuurlijk eerst weten voordat je avocado-olie op je huid smeert.

3 voordelen van avocado-olie

Avocado-olie heeft allerlei voordelen en we hebben de drie belangrijkste voor je op een rijtje gezet. Het fijne van avocado-olie is dat het relatief goedkoop is (bij Holland & Barett koop je een dit flesje nu voor €4,91) en dat maakt het een stuk

1. Tegen acne en rode vlekjes

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat avocado-olie werkt als ontstekingsremmer. Zeg die droge rode huid dus maar vaarwel, want door regelmatig avocado-olie te gebruiken raken jouw huidcellen minder ontstoken en daar houd je dus een kalmere huid aan over. En daardoor heb je ook weer minder last van acne, win-win dus.

Ha! Met deze truc krijg je een avocado rijp in 10 minuten

2. Avocado-olie hydrateert

Avocado staat bekend om zijn hydraterende en voedende eigenschappen – daarom wordt het ingrediënt ook vaak toegevoegd aan haarproducten voor droog haar. Avocado vormt een laagje op jouw huid waardoor waterverlies wordt voorkomen, en jouw huid dus gevoed blijft.

Volgens dit onderzoek is het “een uitstekende bron van verrijking voor droge, beschadigde of gesprongen huid,” en uit datzelfde onderzoek blijkt ook dat avocado-olie de collageensynthese helpt te verhogen, waardoor jouw lichaam nieuwe, sterkere en gezonde huidcellen aanmaakt.

3. Avocado-olie zit vol antioxidanten

Avocado-olie zit vol met vitamine C en E. Daardoor beschermt het huid tegen omgevingsfactoren van buitenaf, zoals UV-straling en vervuiling. Het is natuurlijk geen vervanging van zonnebrand op je gezicht, maar het kan jouw huid wel een handje helpen om gezond te blijven als je veel buiten bent.

DIY – Op deze manier maak jij je eigen avocadomasker

Well + Good