Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Coffee tonic is een ding dankzij TikTok en nu wil jij het ook proberen

Als de quarantaine één ding heeft bewezen, is het wel dat we heel creatief kunnen zijn in de keuken. Van bananenbroden, limoncello mouse tot espresso martini’s en meer. Al scrollend kwamen we de nieuwste trend tegen: coffee tonic. En da’s precies wat je denkt dat het is: koffie met tonic. We praten je bij.

De hashtag #coffeetonic ging van 2k naar 8k gebruikers in een week.

Coffee tonic

Als je op zoek bent naar inspiratie op het gebied van eten en drinken (I mean, de lekkerste broodjes of gekke recepten zoals de vegan kip met maar 2 ingrediënten), moet je op TikTok zijn. De populaire app zorgt ervoor dat we met zijn allen weer de keuken in willen. De laatste trend op het gebied van drankjes hebben wij al gespot: coffee tonic. Perfect voor dit seizoen!

@deliish_byeva

espresso tonic✨ trust me on that one✌🏻 #espressotonic #coffeeaddict #coffeetonic #coffeecocktail #icedcoffeerecipe

♬ Stranger – CHUNNYT

Wat is het?

Nou, we verraadden het al even, maar coffee tonic is niks meer dan koffie gemixt met tonic. Alhoewel, dat is de originele variant. TikTok zou TikTok niet zijn, als we daar niet ineens allerlei variaties tegenkomen. Zou kan je sinaasappel of kaneel toevoegen voor wat extra smaak.

De bitterheid van tonic zou een perfecte aanvulling zijn op de zuurgraad van de koffie. Het resultaat? Een zachte, maar sprankelende smaak. Het proberen waard.

Zo maak je een coffee tonic

Het fijne aan deze nieuwe koffietrend is misschien wel dat-ie heel makkelijk is. Je hebt nodig: tonic (zo’n 170 ml), 60 milliliter afgekoelde sterke koffie en ijsblokjes. Eerst doe je de tonic in een glas samen met de ijsblokjes en vervolgens giet je de koffie eroverheen.

Hou je telefoon er maar naast, want de koffie zal op de tonic blijven liggen (als je het zorgvuldig giet) en dat zorgt voor een aantrekkelijk glaasje.

Wil je je coffee tonic iets upspicen? Dan kan je een van de volgende toppings toevoegen!

– Een beetje citroensap
– Een beetje sap van een grapefruit
– 3 eetlepels sinaasappelsap
– Een theelepel kaneel
– Een theelepel honing
– 30 ml gin
– 30 ml whiskey