Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 31 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Voor gladde benen tot make-upremover: hier kan je olijfolie nog meer voor gebruiken

Bij de starter pack volwassen worden horen ook een aantal hacks met betrekking tot huishoudelijke producten. Want weet je wel waar je bepaalde producten uit je keukenkansje nog meer voor kan gebruiken? Neem bijvoorbeeld olijfolie. Naast bakken en braden kan je er nog een aantal interessante dingen mee.

Van hét middel voor gladde benen tot het gebruiken als make-upremover.

Olijfolie gebruiken

Noem één ding dat niet mag ontbreken in je keukenkastje, en je hebt het over olijfolie. We kunnen niet meer zonder. Het is een perfect ingrediënt in zowel warme als koude gerechten, maar da’s nog niet alles. Je kan er ook hele andere dingen mee – die niks te maken hebben met bakken of braden. Wedden dat jij dit echt nog niet wist?

1. Kauwgom onder je schoenen

Niets zo vervelend als kauwgom onder je schoenen. Krijg dat maar eens weg. Nou, dat wordt voortaan een eitje, want met olijfolie kom je een heel eind. Een beetje olijfolie op een keukenpapiertje doen, even wrijven en het is weg!

2. Make-upremover

Als je geen make-upremover meer in huis hebt, kan je ook olijfolie gebruiken. Je hoeft alleen maar een beetje olijfolie op een wattenschijfje te doen, even op je ogen leggen en vervolgens wrijf je je make-up er zachtjes af.

3. Natuurlijke nagelverharder

Een nagelverharder is een musthave als je zwakke nagels hebt. Nu kan je het natuurlijk in een potje kopen, maar je kan het ook zelf maken. Eén ingrediënt raad je misschien al: olijfolie. Verder heb je alleen nog citroensap en optioneel een theelepel fijngesneden knoflook nodig. Hier lees je hoe je deze natuurlijke nagelverharder zelf maakt:

DIY: zó maak je je eigen natuurlijke nagelverharder voor zwakke nagels

4. Tegen pluizige lokken

Pluizig haar in bedwang houden lijkt soms een onmogelijke klus. Nu je deze hack weet, is dat verleden tijd. Olijfolie is dé oplossing. Het zit tjokvol antioxidanten die hydrateren en tegelijkertijd veroudering tegengaan. Het versterkt op die manier de kwaliteit van je haar.

5. Of irritatie aan je hoofdhuid

Irritaties aan je hoofdhuid? Ook dan kan olijfolie helpen. Het gaat de irritatie tegen en da’s precies wat we willen. Hoe je het gebruikt? Dat kan op veel verschillende manieren: als oil treatment, stylingproduct, conditioner, jij mag kiezen.

6. Gladde benen

Into gladde benen en gladde ‘alles’? Gebruik dan olijfolie in plaats van scheerschuim of -gel! Het resultaat is verbluffend, als we het internet moeten geloven. Het fijne is dat je maar een beetje olijfolie nodig hebt. Even uitsmeren waar je te werk wil gaan, paar seconden in laten trekken en gaan! Doei haartjes en stoppels.