Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 2 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Manifesteren kun je leren: met deze tips begin je vandaag nog met manifesteren

Je hebt het vast weleens gehoord: een super succesvolle vrouw die alles op een rijtje heeft, en als haar gevraagd wordt hoe haar dit gelukt is zegt zeg ‘ik heb het gemanifesteerd’. Klinkt als iets dat we in ons leven nodig hebben dus. Maar wat is manifesteren precies en hoe doe je het? Dat leggen wij van Beautify je uit.

Droomleven coming in 3, 2, 1….

Tips om te leren manifesteren

Een mooi huis, leuke baan, goede relatie en je bankrekening ook nog eens rijkelijk gevuld? Yes please! Veel succesvolle mensen zeggen dat manifesteren hun hulpmiddel is voor hun succes. Klinkt als iets dat je nodig hebt toch?

Maar wat is manifesteren eigenlijk? Nou, het is wat we al ons hele leven doen, namelijk dromen over wat we willen in het leven en die uit laten komen. Dat klinkt misschien een beetje vaag, maar het idee erachter is dat je met positieve gedachtes over je dromen, die dromen aantrekt.

Stel je wordt wakker en denkt ‘pfoe wat ben ik moe en niks lukt de laatste tijd’, grote kans dat vandaag dan ook weer niks lukt en je helemaal kapot bent. Sta je op met de gedachte ‘Ik ben een boss bitch en vandaag gaat precies lopen zoals ik het wil’, dan trek je die energie aan en gebeurt het ook.

Tips

Naast je dagelijkse manifesteren via je gedachtes dus, kun je er ook daadwerkelijk op oefenen. Wij geven je wat tips hoe jij een manifestatie-queen kunt worden.

1.Probeer de 369-techniek

Deze manifestatie techniek is vooral populair geworden door Tiktok (net als alles de laatste tijd), en is vrij makkelijk. Het komt erop neer dat je op een vel papier 3 keer schrijft over wie het gaat, of wat je wil bereiken. Daarna schrijf je 6 keer je intentie en daarna 9 keer de actie die je wilt dat diegene onderneemt.

Bijvoorbeeld: Je wil weer contact met een oude vriendin.

Schrijf 3 keer haar naam op. Daarna 6 keer je intentie, dus ‘Ik wil weer een vriendschap met haar opbouwen’. En daarna 9 keer de actie die je wil dat ondernomen wordt, dus ‘Ik wil dat ze mij appt en vraagt om af te spreken’.

Of deze manier altijd werkt, kunnen we natuurlijk niet weten. Wel zijn er veel mensen enthousiast over en zeggen ze binnen een paar dagen echt hun doel bereikt te hebben. Doe dit wel altijd als je in de juiste headspace bent, dus met positieve gedachten en met veel energie.

@princesstannyReply to @gwennmichelle good luck! Hope this helps!! 🙂 #loa #369method #manifest #manifestation #lawofattraction #spirituality #1111♬ original sound – princesstanny

2. Spreek dagelijks je wensen uit, of schrijf ze op

Manifesteren is eigenlijk het voor je zien van je dromen. Er zijn mensen die manifesteren door middel van dagelijks in een boekje opschrijven wat ze willen bereiken.

Denk aan dingen als: ‘Ik krijg die promotie op het werk en mijn salaris gaat daardoor ver omhoog’, of ‘Ik kies voor geluk en zelfvertrouwen want ik ben de bad bitch die ik wil zijn’. Maak het zo leuk en gek als je zelf wil, als je er maar in gelooft.

3. Visualiseer je dromen

Net als schrijven, kun je ook een soort moodboard maken om je dromen te visualiseren en zo te manifesteren. Als je letterlijk elke dag dat moodboard ziet wanneer je wakker wordt, en het het laatste is dat je ziet als je gaat slapen, is de kans groot dan je dromen continu in je gedachten zitten. Hoe meer jij ze letterlijk voor je ziet, hoe eerder ze uit zullen komen.

Vergeet niet dat manifesteren geen wondermiddel is en dit niet betekent dat je nooit meer pech zult hebben in je leven. Hoewel het vaak werkt, hoort pijn, ziekte en slechte dagen bij het leven. Het scheelt alleen wel dat als je zelf positief in het leven staat, voelen ook de slechte dingen ietsje minder erg. Dus waar wacht je nog op. 😉

Lees ook: Snapchat komt met een nieuwe functie en het heeft alles te maken met je mentale gezondheid