Demi Rutten
Demi Rutten Life 2 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Lekker egg-straatje: dit recept voor Paas Rocky Road wil je maken dit weekend

We geven eerlijk toe, de betekenis van Pasen vergeten we elk jaar weer en het gaat ons vooral om al het lekkere eten (sorry). Gezellig met de familie brunchen of Gourmetten, we love it. En wij zouden Beautify niet zijn als we niet weer een lekker recept voor jullie zouden hebben, namelijk de Paas Rocky Road. Supermakkelijk te maken, en heerlijk om van te snoepen tijdens het Paasweekend.

Calorieën tellen niet tijdens feestdagen, toch?

Recept Paas Rocky Road

Als een recept chocola bevat, zijn wij al snel tevreden. We hebben weer een superleuk recept gevonden voor jullie, namelijk de Paas Rocky Road, die perfect is voor dit Paasweekend. En je hoeft er geen uren voor in de keuken te staan, ideaal toch?

Wat heb je nodig voor dit recept?

50 gram ongezouten boter
125 gram witte chocolade
80 gram schuddebuiken (of verkruimelde speculaasjes)
40 gram chocolade paaseieren
15 gram Smarties
Een bakblik of ovenschaal van ongeveer 12cm bij 12cm
Bakpapier

Zo maak je het recept:

Bekleed de bakvorm met het bakpapier. Breek de chocolade in stukjes en snijdt de boter in blokjes. Smelt het vervolgens samen in een pannetje op laag vuur en blijf goed doorroeren.

Als het gesmolten is, giet je de helft van het mengsel in een andere kom en dat zet je even apart. Pak vervolgens de helft van het mengsel dat nog in de pan zit, en doe daar 2/3 van de schuddebuiken en de helft van de Smarties doorheen. Zorg dat dit goed gemengd is.

Giet dit mengel in de bakvorm en verspreid het goed. Giet vervolgens het mengsel dat je apart had gehouden eroverheen en strooi daar de rest van de schuddebuiken en Smarties overheen. Druk ook de chocolade paaseieren erin.

Laat de Paas Rocky Road vervolgens minimaal 2 uur in de koelkast opstijven, en snijdt hem daarna in kleine stukjes.

Klinkt supermakkelijk en lekker toch? Wij vonden dit recept op Brenda kookt. Eet smakelijk. 😉

Lees ook: Yumm: dit recept voor Limoncello mousse is perfect voor een zonnige zomer avond