Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 2 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Vroege vogel: met deze tips word jij binnen no-time een ochtendmens

Hoewel we weten dat het waar is dat ochtendmensen productiever zijn, we worden al moe bij de gedachte dat die wekker om 6 uur ’s Morgens gaat. Wil je je er toch aan wagen en je ritme omgooien? Go you! Deze tips helpen je op weg naar het worden van een ochtendmens.

Doe het in stapjes, dan lijkt met makkelijker. 😉

Tips voor het worden van een ochtendmens

Ga jij ook altijd slapen met het idee dat je de volgende ochtend vroeg op gaat staan en je shit op orde gaat krijgen nog voor de rest van de wereld wakker is? En mislukt dat bij jou ook altijd? Ja, herkenbaar.

Eerlijk is eerlijk, onze maatschappij is ingesteld op ochtendmensen, terwijl avondmensen helemaal niet gemaakt zijn voor vroeg opstaan. Betekent dit dat je je ritme niet om kunt gooien als je een avondmens bent? Nee zeker niet! Het kost wat moeite, maar je kunt jezelf veranderen in een ochtendmens. Met deze tips lukt het je zeker.

1.Doe het in stapjes

Het is niet verstandig om je wekker meteen om 6 uur te zetten als je normaal om 10 uur opstaat. Vervroeg dit in stapjes, dus zet je wekker eerst van 10 naar 9 uur, en dan van 9 naar 8 enzovoorts. Geef jezelf steeds een paar dagen om te wennen, dus sta 2 of 3 dagen om 9 uur op en vervroeg dan je wekker weer, tot je bij de gewenste tijd bent.

2. Niet snoozen

Het is heel verleidelijk om, als je wekker gaat, nog even je ogen 5 minuten te sluiten. Maar die 5 minuten worden vaak een uur en zo bereik je je doel nog niet. Sta dus meteen op als je wekker gaat, of leg hem aan de andere kant van je kamer zodat je je bed wel uit moet om hem af te zetten.

3. Verander je standaard wekkergeluid in je favoriete liedje

Wakker worden met je favoriete liedje maakt je meteen stukken vrolijker toch? Zo begin je je dag goed en is de kans groter dat je meteen je bed uitkomt.

4. Drink wat water

Water drinken is belangrijk bla bla, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Maar als je in de ochtend als je wakker wordt meteen 1 of 2 glazen koud water drinkt, ben je gelijk goed wakker en heb je meer energie. Je start als het ware je lichaam hiermee op. Klinkt goed toch? Zo ben je straks nog een echt ochtendmens.

5. Doe een korte workout

Oké, het vroeg uit bed komen voelt misschien al als een workout, maar we bedoelen een echte. Doe 10 minuutjes yoga of volg een korte workout via YouTube. Door je lichaam te laten bewegen verhoogt je hartslag en daardoor ben je meteen een stuk wakkerder.

6. Ga eerder naar bed

Ja duh, dit klinkt super logisch, maar je moet natuurlijk wel je 8 uur slaap per nacht krijgen. Anders ben je helemaal een zombie de volgende dag. Sta je dus om 7 uur op? Zorg dan dat je om 11 uur slaapt. Gaat de wekker om 6 uur? Slaap dan om 10 uur. You get the drill.

Wedden dat jij met deze tips binnen no-time een ochtendmens bent die voor 10 uur ’s Morgens al haar hele to do-lijst heeft afgewerkt? 😉

Lees ook: Manifesteren kun je leren: met deze tips begin je vandaag nog met manifesteren