Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 23 aug 2022
Leestijd: 3 minuten

Een balance board is de nieuwste obsessie van TikTok en deze workout kan je zelfs voor de tv doen

Tijdens deze warme dagen hebben wij echt geen zin om elke dag een hele workout te doen. Wij zijn vast niet de enigen, want veel mensen zijn tijdens de zomer namelijk vaker op het terras dan in de sportschool te vinden. En geef ze eens ongelijk tijdens dit prachtige weer. Wil je toch een beetje sportief bezig zijn, maar niet zo zweten? Dan is een balance board het antwoord op jouw probleem, want deze workout kan je zelfs voor de tv doen.

Een workout doen onder het kijken van je favoriete serie: wie wilt dat nou niet!

Balance board

Hoewel nog niet veel mensen het balance board kennen, hebben wij het gevoel dat dit snel gaat veranderen. Wij hebben deze handige sport accessoire namelijk al verschillende keren voorbij zien komen op onze TikTok-FYP en zijn nu al obsessed. Het balance board helpt je namelijk niet alleen om meer balans te krijgen, maar deze workout is ook ontzettend goed voor je benen en je buikspieren.

Dit board wordt vooral veel gebruikt door surfers, want een balance board lijkt vaak veel op een surfboard. Op dat board moet je namelijk op de golven ook goed balans houden en dit kun je dus makkelijk thuis oefenen. Maar ook als je niet surft is het zeker de moeite waard om deze workout te proberen en wij vertellen je precies hoe het werkt.

TikTok

Op het platform TikTok zijn eindeloos veel video’s te vinden waarin wordt laten zien hoe het balance board werkt. De set bestaat uit een plank en een ronde rol. Deze plank leg je vervolgens op de ronde rol en daar ga je bovenop staan. Vanaf dat moment moet je ervoor zorgen dat je in balans blijft. Als beginner kun je het beste een board uitkiezen die een anti-slip laag heeft, zodat je niet zomaar van het bord glijdt. Ook is het handig, als je binnen bezig gaat met je balance board, om een yoga matje op je vloer te leggen. Zo zorg je ervoor dat je vloer niet beschadigt.

@belllaquintero annnnd suddenly I’m addicted #balanceboard ♬ Pass The Dutchie – Musical Youth

Helaas zit er wel een prijskaartje aan het balance board. Op Bol.com kan je al een goede variant scoren voor €84,98. Wil je het officiële board halen. Dan ga je naar een hoger bedrag van €210 euro. Wij zetten hieronder onze favoriete varianten neer: