Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Mode 4 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Schoenentrend-alert! Ballerina’s maken deze zomer een comeback

Je kunt er niet meer om heen, na de UGG’s maakt ook een ander soort schoen een comeback… de ballerina’s. Ook wel de meest populaire schoenen uit de jaren 2000 gaan wij dit voorjaar weer volop zien. Maar moeten we deze comeback wel willen? En belangrijker nog: hoe moeten we het stylen?

De comeback van ballerina’s

Tijdens Copenhagen Fashion Week voor de zomer van 2023 konden we er al niet meer om heen.. de ballerina’s zijn toch echt terug. Nu is ook nog eens een van de de grootste stijliconen, Gigi Hadid, met de ballerina’s gespot. Toch zijn de meningen over de ballerina’s nog verdeeld. De schoen wordt vaak als ‘truttig’ gezien en geassocieerd met het skinny jeans tijdperk. Wij denken dat iedereen gewoon nog even moet wennen en er een beetje stylingadvies nodig is. Gelukkig hebben wij wat goede looks op een rijtje gezet.

Styling tips

Combineer de ballerina’s bijvoorbeeld met oversized kleding, de lange spijkerrok, een grote tote bag, een gave zonnebril en je hebt een look te pakken die helemaal bij deze tijd past. De Instagram pagina’s van verschillende influencers staat in ieder geval al vol met de nieuwe schoenentrend.

Witte sokken

De meest populaire manier om ballerina’s te dragen is met witte sokken. Ja, we horen je denken: “wordt dit dan niet een heel degelijk lookje?” Door het op de juiste manier te combineren kan dit juist mega leuk zijn! Wij vinden het tof om het op een wat stoerdere manier te combineren, bijvoorbeeld onder een kort broekje. Draag hier een oversized shirt of trui op, mooie sieraden erbij en je ziet er weer op en top uit.

@pinkbunnybby

I love my new ballerina flats !!! These are my back to school shoes 🩰🎀☁️

♬ original sound – EX7STENCE™

Casual chique

Ook zijn wij fan van de casual chique look. Combineer de ballerina’s onder een mooie straight leg jeans of pantalon en je outfit wordt gelijk een stuk chiquer. Gooi er een lange trenchcoat overheen en wees vooral niet verbaasd als iedereen zijn nek omdraait op straat, want you will look stunning! 

Hebben wij jou kunnen overtuigen om weer ballerina’s te gaan dragen?

Deze sneakers zijn dé nieuwe it-schoenen van deze lente