Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 3 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Bamping is de nieuwste kampeertrend en daar is weinig glampings aan

Mogen we alvast heel voorzichtig dromen over een kampeervakantie? Reken maar van yes. We hebben meer behoefte dan ooit naar het zonnetje en een laaange pauze van de alledaagse hectiek. Ben jij van plan om je vast te verdiepen in de verschillende mogelijkheden? Hoog tijd om je kennis te laten maken met de nieuwste kampeertrend: bamping!

En we kunnen je vertellen, daar is weinig glampings aan.

Van glamping naar bamping

De enige overeenkomst tussen glamping en bamping zit in de naam. Bamping is namelijk een mix van “back to basic” en “camping“. Nou, dan weet je het wel. Weinig luxueuze faciliteit: geen hippe tipi met vintage meubels en geen handige gadgets  maar een simpele tent of hangmat. Slaapzak mee, vuurtje stoken en blikvoer eten.

Dit jaar wordt het dé trend om zo minimalistisch mogelijk te gaan kamperen. En echt, da’s hartstikke leuk. Een uitdaging? Ja, dat ook.

Door de coronacrisis

Tuurlijk is minimalistisch kamperen niet per se iets nieuws, maar voor de mensen die normaal een opvouwbare kast meenemen om hun tientallen outfits uit te stallen – we noemen maar iets – is dat wel een bijzondere verschuiving.

Het komt allemaal – hoe kan het ook anders – door de coronacrisis. In deze tijd zijn we ons steeds meer gaan realiseren hoe erg we moeten genieten van de kleinste dingen in het leven.

Basic camping

Bamping doe je het beste op een rustgevende plek, midden in de natuur. Hoe lekker? Je slaat je tent open, en wordt wakker met een waanzinnige view over een vallei of groot weiland. Wij zien de Instagramfoto’s al voor ons.

Er bestaan ook campings waar je prima kunt doen aan bamping. Veel faciliteiten zullen er in ieder geval niet zijn. En dat hebben we toch ook helemaal niet nodig? Bovendien is dit dé ultieme test om te kijken of je mee zou kunnen doen aan Expeditie Robinson. En willen we dat stiekem niet allemaal weten?

Altijd al willen kamperen met alpaca’s? Dit is je kans!