Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 4 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Much needed lifehack: 4 manieren om er minder moe uit te zien

Als er een mood is die in 2020 (en eerlijk is eerlijk, óók in 2021 so far) de overhand neemt, is het wel dat we moe zijn. Niet gek ook. Nu weten we natuurlijk allemaal dat meer slapen dé oplossing is, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Hacks om er minder moe uit te zien zijn in ieder geval meer dan welkom.

Gelukkig bestaan er genoeg. Dít zijn 4 manieren om er minder moe uit te zien.

Er minder moe uitzien: 4 manieren

Een nacht van 8 uur (of meer, je mag dromen) is de oplossing voor een vermoeid en suf gevoel, dat weten we allemaal. Maar het vervolgens halen, is een heel ander verhaal. Het resultaat? We zijn op zoek naar snelle, makkelijke hacks om er in ieder geval uitgerust uit te zien.

Beautify zou Beautify niet zijn als we die manieren niet met je zouden delen. Komt-ie.

1. Shimmer

Make-up doet wonderen. Om er meer uitgerust uit te zien, kan highlighter of een glanzende oogschaduw worden gebruikt. Vooral om je ogen er breder en frisser uit te laten zien, is het nodig om de shimmer op de juiste plek aan te brengen. Waar?

In het midden van het ooglid! Een soort contour voor je oog, dus. Kies wel voor iets met een glansje, want licht wordt weerkaatst waardoor je oog er groter (en jij dus meer wakker) uit zal zien.

2. Concealer

Grote kans dat jij direct naar concealer grijpt zodra je er vermoeid uitziet. Groot gelijk, doe het alleen wel op de juiste manier! Om donkere cirkels te verhullen, wordt vaak gezegd dat je het beste een driehoekje onder je ogen kan “tekenen”, maar niets is minder waar.

Danielle Marcan (makeup artist en influencer) legt in een TikTok-video uit hoe je je concealer het beste kan gebruiken.

@daniellemarcan

subtle face lift using makeup

♬ Originalton – Alicia Ashanti

3. Iets verkoelends

Als je ogen wat puffy worden als je moe bent en daar snel vanaf wil komen, moet je iets koels gebruiken. Je zou een ice roller kunnen gebruiken, waarmee je eigenlijk twee vliegen in één klap slaat: een tool waarmee je je huid zachtjes masseert én de bloedsomloop een handje helpt.

Plakjes komkommer helpt natuurlijk ook. De koude temperatuur stimuleert de bloedsomloop en helpt “overtollig” vocht af te voeren. Bye bye puffy ogen.

4. Geen eyeliner

Hoewel het verleidelijk is om je gezicht eens flink te plamuren, om de vermoeiheid te maskeren, is dat toch niet zo’n goed idee. Althans, je moet voornamelijk je eyeliner laten liggen.

Eyeliner laat je ogen smaller lijken én benadrukt de donkere kleuren rondom je ogen (aka je wallen). Een mascara en highlighter will do, geloof ons.

Psst, je dag écht goed beginnen? Dan hebben we nog wel een tip voor je:

Waarom ochtendseks veel beter is om je dag mee te beginnen dan met een kop koffie