Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 4 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Voor eens en altijd: zó maak je je beautyblender schoon

In de laatste jaren hebben we verschillende manieren gehoord over hoe je je beautyblender weer helemaal schoon krijgt. Zo hadden we twee jaar geleden een hack waarbij je je blender in de magnetron stopt om hem schoon te krijgen. Daarnaast er zijn weleens theorieën rond gegaan over een azijnbad(?) voor je spons. Toch krijg je je blender nooit echt meer zoals hij was.

Wij zochten voor je uit hoe je je beautyblender het makkelijkst schoon krijgt.

De beautyblender

Iedereen heeft wel een beautyblender thuis liggen. Deze spons is een must in elke beautyroutine. Het geeft een veel natuurlijker resultaat dan als je met een kwast aan de slag gaat. Het enige nadeel is dat de spons na veel gebruik niet meer zo fris is en echt aan een schoonmaakbeurt toe is. Maar hoe doe je dit nou zo effectief mogelijk?

Zó krijg je je beautyblender weer schoon

De magnetrontrend voor je beautyblender ging viraal en er zijn meerdere geruchten geweest over hoe goed een azijnbad wel niet zou werken. Toch is er een veel simpelere methode om je beautyblender schoon te maken. Wij vertellen het je!

Psst, wil je dit artikel bewaren? Sla hem dan op met Pinterest.

Voor de ideale schoonmaak moet je ten eerste investeren in de juiste schoonmaakproducten (ja die zijn er speciaal voor de beautyblender). Er zijn verschillende producten die je kan gebruiken. Je kan bijvoorbeeld deze Liquid Blendercleanser Reiniging gebruiken.

beautyblender schoonmaak middel
Douglas

Of de vaste variant – de Beautyblender Pure Solid Cleanser.

Bol.com

Schoonmaken

En als je daarna deze vier stappen volgt wordt je sponsje weer zoals nieuw. Ons advies is wel om je blender niet te vaak schoon te maken. Hoe vaak hangt echt af van het gebruik van je beautyblender. Als je je spons elke dag gebruikt is één keer per week schoonmaken genoeg. Als je het vaker doet kan je beautyblender sneller scheuren en moet je hem vervangen.

Stap 1

Maak je spons nat.

Stap 2

Doe een beetje van het schoonmaak product op de beautyblender.

Stap 3

Masseer de spons in een bak met water. Zorg ervoor dat je alle viezigheid uit de blender wrijft. Wees wel voorzichtig met het masseren, je wilt geen scheuren in je beautyblender maken.

Stap 4

Spoel de spons af met schoon water en laat hem daarna helemaal opdrogen. Hij is weer zo goed als nieuw!