Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 24 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Clean beauty: 4 verrassende beautyproducten als solid bar

Clean beauty is the next big thing. Of nou ja, dat wás het al – zeker sinds we ons steeds meer bewust zijn van al het rotzooi wat in sommige producten zit, om nog maar te zwijgen over plastic verpakkingen. Op dat laatste is een fijne oplossing: solid bars. En hoewel je de shampoo en conditioner bar waarschijnlijk al wel kent, zijn er nog heel wat verrassende beautyproducten die je in zeepvorm kan scoren.

Van een cleanser tot scheerschuim: déze verrassende beautyproducten zijn ook als solid bar verkrijgbaar.

Clean beauty: solid bars

Clean beauty gaat verder dan producten die vrij zijn van schadelijke stoffen (bye bye gekke microplastics en andere irriterende stoffen), het is ook hoog tijd om afscheid te nemen van al die plastic verpakkingen. Want zeg nou zelf, het ziet er niet alleen lelijk uit in je badkamer, het slaat ook gewoon nergens op.

Dat blijkt maar weer nu we erachter komen dat er ontzettend veel producten zijn die ook in solid vorm te krijgen zijn.

1. Shaving bar

Een plasticvrije vervanger voor scheermschuim of -gel? Say no more! Het bestaat gewoon. De shaving bar van Beauty Disrupted is onze favoriet. Niet alleen omdat de bar zelf er erg leuk uitziet, ook omdat de geur 100% natuurlijk is, de packaging gerecycled is én omdat Beauty Disrupted 20% van de winst doneert aan non-profit organisaties die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben.

2. Gezichtsreiniger

Tegenwoordig zijn er veel verschillende gezichtsreiniger-bars verkrijgbaar. Zo heeft NIVEA een Naturally Clean lijn uitgebracht, met zowel een verzachtende als verfrissende reinigingsbar in het assortiment.

Bij De Tuinen vind je een gezichtsreiniger met charcoal (geactiveerde kool), wat een zuiverend en reinigend effect heeft op de huid. De gezichtsbar van De Tuinen is handgemaakt in Nederland.

3. Make-upremover

Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken, of er is wel een solid variant voor te vinden. Zo ook voor make-upremover. In de Naturally Clean lijn van NIVEA zit namelijk ook een make-upremover. De make-upremover van Lamazuna is ook een hele fijne!

4. Gezichtscrème of -olie

Dag- of nachtcrème in een bar? Het bestaat. Hoe kan het ook anders dan dat je bij Lush aan het juiste adres bent. Je verwarmt de bar tussen je vingertoppen en kunt vervolgens de olie zachtjes op je gezicht aanbrengen.  Wij zijn fan.