Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty en Style 30 jul 2021

Oh no – dit kan je nog doen aan je wenkbrauwen als je té enthousiast was met je pincet

Je haalt haartje voor haartje weg tot je tevreden bent met de shape van de wenkbrauwen. Dan zet je een stap naar achteren, kijk je in de spiegel en… whoops. Heb je jouw wenkbrauwen te veel geëpileerd? Dan kan je de onderstaande dingen nog doen.

Allereerst: stop met epileren! Als je al te veel haartjes weggehaald hebt, is het verleidelijk om die laatste haartjes ook nog te doen. Dan maak je het vaak alleen maar erger. Het allereerste wat je dus moet doen, is je pincet zo ver mogelijk wegstoppen en jouw wenkies de kans geven om even op adem te komen. Laat de rode huid even bijtrekken, en bekijk daarna met welke situatie je moet werken.

Gebruik niet te veel make-up

We snappen dat je jouw overplucked wenkbrauwen het liefste wilt verdoezelen met make-up, maar dat is niet goed voor de haargroei. Wees dus voorzichtig met het aanbrengen van crèmes, poeders en wenkbrauwpotlood.

Wenkbrauwen masseren

Of het écht werkt of toch een fabeltje is, dat weten we eerlijk gezegd niet. Toch lezen we op verschillende websites dat het masseren van je wenkbrauwen de bloedsomloop kan stimuleren, en dat zorgt er dan weer voor dat je wenkbrauwhaartjes sneller groeien. Gebruik een klein beetje olie om de huid soepel te houden.

Wil je een serum gebruiken? Er zijn verschillende wenkbrauwserums op de markt die vollere wenkbrauwen beloven, net als dat er bijvoorbeeld veel wimperserums verkrijgbaar zijn. Je hebt er niet 1-2-3 meer wenkbrauwhaartjes door, maar het kan qua look zeker een verschil maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar deze van Nanolash of ga voor de Douglas Brow Booster Eyebrow Serum.

Beautyhack: wenkbrauwzeep

De trend is over komen waaien uit Amerika en wordt ook wel ‘soap brows’ genoemd. Je raadt dus al wat je nodig hebt voor een vollere wenkbrauwlook: een stuk zeep. Benieuwd geworden? We vertellen je er nog veel meer over in het onderstaande artikel:

Beautyhack: wenkbrauwzeep voor vollere wenkbrauwen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Oh no – dit kan je nog doen aan je wenkbrauwen als je té enthousiast was met je pincet
Sluiten