Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Beauty en Style 1 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Hoe vaak per week kan je maximaal je haren stijlen? Een specialist vertelt

Is jouw haar stijlen ‘s morgens een standaard in de badkamer? Dan is het misschien tijd om jouw natuurlijke haartextuur te embracen, want een haarspecialist vertelt hoe vaak je jouw haren per week maximaal kunt stijlen om het gezond te houden. En we kunnen alvast verklappen: dat is niet elke dag.

Als jouw haar elke dag met een bloedhete stijltang in aanraking komt, dan is de kans groot dat je vroeg of laat te maken krijgt met droog, breekbaar en poreus haar. Sommige haartypes zijn hier gevoeliger voor dan andere haartypes.

De beste manier om dit te bestrijden, is je haar goed verzorgen en de stijltang wat vaker te laten liggen. Wat dat in de praktijk betekent? Specialist Raechele Cochran Gathers vertelt in een artikel op mindbodygreen dat je het stijlen van jouw haar het beste kunt limiteren tot eens per week. Yikes, dat is even wennen.

Ga voor gezond haar, niet voor flawless haar

Wat Raechele betreft is de tijd van elke dag streven naar een perfect hair day voorbij. “Als jij normaal gesproken super krullend haar hebt, dan hoef je het echt niet stijl te krijgen,” zegt ze. Gezond haar is veel belangrijker dan perfect haar – je wilt immers geen gebroken, poreus haar.

De basis voor ieder kapsel: 6 x hacks voor haar dat gezonder oogt dan ooit

Je hoeft niet cold turkey te stoppen

We zijn hier niet om te vertellen dat je meteen moet stoppen met het stijlen van je haar. Als jij je prettiger voelt met stijl haar, go for it. Maar het is voor de gezondheid van je haar misschien wel beter om af en toe jouw natuurlijke haartextuur naar voren te laten komen.

Waar je wél aan moet denken als je jouw haar blootstelt aan hitte, is een heatprotector. Zo zorg je ervoor dat jouw haar zo onbeschadigd mogelijk uit de badkamer komt, en dat is toch wel een prettig idee.

Hoeveel cm per jaar groeit jouw haar nou écht? We hebben het antwoord