Soraya Vergouts
Soraya Vergouts Mode 26 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je door al jouw party-outfits heen? Maak dan jouw eigen sequin mini-skirt

Het grootste deel van kerst zit er dan ein-de-lijk op. Je hebt de hele familie weer gesproken en je hebt je de afgelopen dagen helemaal vol gevreten. Tijd om te relaxen? Nope, want nu staat oud en nieuw ook weer op de stoep te wachten. Waarschijnlijk ben je door al jouw party-outfits heen geraasd, dus wat moet je daarvoor in hemelsnaam aantrekken? Je kunt naar de stad gaan en een nieuwe outfit scoren, maar je kunt ook heel gemakkelijk zelf iets maken. Wij laten je zien hoe je jouw eigen sequin mini-skirt kunt maken.

Let’s make this DIY sequin mini-skirt!

All about sequin

Iets wat we de laatste tijd vaak terugzien in kledingstukken is metallic, glitter en sequin. Er wordt in de modewereld niet bescheiden gedaan, maar iedereen pakt juist helemaal uit. The more shimmer, the better. Vooral met de feestdagen is het een mooi om sequin stof toe te voegen aan jouw outfit. Het maakt je outfit net even wat meer extra. Ook bij jouw favo retailers ontbreekt deze stof écht niet in hun feestcollecties. En laten we nou net een TikTok gezien te hebben waar je super-easy je eigen sequin mini-skirt kan maken. Tiktokker Maaike Lothman laat stap voor stap zien hoe je de rok in elkaar knutselt. Verrassend genoeg heb je er niet veel materiaal voor nodig en ziet het er ook nog eens fabulous uit.

DIY sequin skirt

Voor dit DIY projectje heb je maar vier onderdelen nodig, lekker simpel toch?

Dus wat heb je nodig?
– Textiel lijm
– Grote sequins
– Sequin stof
– Elastische band

Stap 1.

Plak de elastiek met textiel lijm aan de rand van jouw gekozen sequin stof. Doet dit aan de binnenkant van het stofje. De elastiek zal de bovenkant worden van jouw rok. Zorg dat je elastiek precies aansluit met de rand. We willen geen stuk elastiek zien uitsteken aan de bovenkant.

Stap 2.

Zodra de elastieke band geplakt is, kun je jouw maat opmeten. Wikkel de stof om jouw waist of taille, ligt er maar net aan of je een low- of high waist rok wil maken. Knip vervolgens het overgebleven stof eraf.

Stap 3.

Lijm of naai de uiteindes aan elkaar. Als je ervoor kiest om het aan elkaar te naaien, is het wel belangrijk om het binnenstebuiten vast te stitchen. Dan is de naad nèt wat mooier afgewerkt.

Stap 4.

En als laatste plak je de grote pailletten aan de buitenkant van je rok. Maaike plakte de sequins niet over de hele rok, maar heeft ze een beetje verspreid. En klaar is kees! Dat was simpel of niet? Heb je na dit stappenplan toch geen zin om je eigen sequin mini-skirt te maken? Dan vind je hier wat alternatieve rokken die erg veel op deze DIY rok lijkt.

Is het nog een beetje onduidelijk en wil je graag wat beeld bij de uitleg, check dan Maaike’s TikTok hier beneden!

@maaikelothmann

The perfect Danielle Guizio dupe 🪩 #sequinskirt #diyproject #learnontiktok #moneytok #christmas #holidayoutfit

♬ Holly Jolly Christmas – Michael Bublé