Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Lifestyle 22 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Bezoek het Eye Filmmuseum in Amsterdam en maak je eigen foto flipbook

Hoe leuk is het om met een vriendin of om als date naar een museum te gaan? Wij vonden het perfecte museum waar jij wellicht nog niet bent geweest en waar je een mega leuk, gepersonaliseerd souvenirtje kan maken. Bij het Eye Filmmuseum kom jij niet alleen alles te weten over de geschiedenis van films en de filmcultuur, maar kun je ook je eigen flipbook maken. Je weet wel die kleine boekjes met heel veel foto’s die een soort mini filmpje moeten voorstellen?

Het Eye Filmmuseum

Bij het Eye Filmmuseum kun je alles te weten komen over de film als kunst, amusement en een deel van de digitale beeldcultuur. Het gebouw met daarin vier filmzalen, een expositieruimte, een educatieve studio en een shop vertelt je alles over de geschiedenis en het ontstaan van films en de filmcultuur. Vanwege de expertise op het gebied van filmrestauratie, onderzoek en educatie wordt het museum wereldwijd geroemd om zijn kennis.

Filpbook

Dat je in het Eye Filmmuseum alles te weten kunt komen over de geschiedenis en ontwikkeling van films is dus wel duidelijk. Daarnaast kun je hier ook je eigen flipbook maken. Maar wat is zo’n flipbook nu precies? Waarschijnlijk ken je het nog wel van vroeger. De kleine boekjes met heel veel foto’s of tekeningen van een opeenvolgende beweging. Wanneer je er snel doorheen bladert lijken de losse plaatjes te bewegen: net als een film! Zo speel jij dus de hoofdrol in je eigen minifilm. Hoe leuk is het om dit met je beste vriendin of je lover te maken? Zo heb je gelijk een leuk aandenken aan de dag.

@bethcollley

the cutest keep sake🫶🏼 @Callum Ryan #amsterdam #eyemuseum #flipbook

♬ Dandelions – Ruth B.

Praktische info

Het Eye Filmmuseum bevindt zich naast het centraal station in Amsterdam aan de IJ-zijde. Even met de pond naar de overkant en je bent er al. Makkelijk bereikbaar dus! Nog meer leuk nieuws: jouw zelfgemaakte flipboekje kost maar 6,95 euro! Dus met wie ga jij het Eye Filmmuseum bezoeken? Wordt het je lover of toch een vriend of vriendin?

Wat is het verschil tussen mannen en vrouwen producten?