Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 13 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Pocketing’ is de nieuwste datetrend waar je serieus voor moet oppassen

Je bent haast niet meer veilig in de wereld van daten. Er verschijnen namelijk bijna elke maand nieuwe datetrends en die zijn lang niet allemaal positief. Daten is tegenwoordig namelijk een heus doolhof geworden en alsof het allemaal nog niet moeilijk genoeg was is er nu weer een nieuwe datetrend verschenen. ‘Pocketing’ is namelijk de nieuwste datetrend waar je serieus voor moet oppassen.

Wij vertellen je precies wat het inhoudt.

‘Pocketing’

Er gaan ontzettend veel datetrends rond in de wereld. Zo is breadcrumbing de veelvoorkomende datetrend waar mannen zich massaal schuldig aan maken en is TikTok compleet obsessed met de datetrend ‘stacking’. En er verschijnen steeds weer nieuwe termen die de nieuwste trends op het gebied van daten beschrijven.

Zo is de nieuwste datetrend ‘pocketing’ en daar moet je alles behalve blij mee zijn. Deze term refereert namelijk naar een bepaald gedrag binnen een romantische relatie, waarbij een iemand een deel van zijn leven afsluit voor zijn of haar partner. Zo worden ze bijvoorbeeld nooit voorgesteld aan vrienden of familie en bestaat hun relatie alleen in een bubbel.

Deze sterrenbeelden zijn het beste in flirten en dit zijn hun versiertrucs

Slecht voor je relatie

Volgens dating experts kan ‘pocketing’ ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van je relatie. Dat je partner je afschermt van zijn of haar wereld zou namelijk kunnen beteken dat ze zich schamen voor je of jullie relatie. Maar daarnaast kan het ook een indicatie zijn dat ze zich niet volledig willen binden aan iemand anders.

Wat de reden ook is: ‘pocketing’ zorgt er vrijwel altijd voor dat er niet volledige transparantie is binnen een relatie. Als jij in een relatie zit waarin dit gebeurt is het dan ook een goed idee om hierop te reflecteren en te besluiten of je nog langer je tijd en energie hierin wilt stoppen. Dit kan natuurlijk een pijnlijke beslissing zijn, maar onthoud wel dat jij het waard bent om in een gelukkige relatie te zitten!

Volgens onderzoek kan je met deze 36 vragen iemand verliefd laten worden