Britta van Aggele
Britta van Aggele Love & Seks 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

TikTok is obsessed met de datingtrend ‘stacking’, maar is dit wel zo’n goed idee?

Het is tegenwoordig niet zo makkelijk als iedereen denkt om een leuke date te scoren. Veel mensen zijn namelijk op zoek naar iets casuals. En daarnaast is het ook nog eens pittig lastig om tijd vrij te maken in onze drukke schema’s. Maar op dat probleem heeft TikTok wat gevonden, want gebruikers maken massaal gebruik van de dating trend “stacking”.

Wij vragen ons alleen af of dat wel zo’n goed idee is!

Datingtrends

Tegenwoordig zijn er ontelbaar veel verschillende manieren waarop je een date kunt scoren. Zo zijn dating-apps, zoals Tinder, Bumble en Hinge op dit moment erg populair. Maar er zijn ook nog veel mensen die de liefde van hun leven in het dagelijks leven tegenkomen. Denk bijvoorbeeld aan in de supermarkt, sportschool of tijdens het uitgaan.

Als je eindelijk een leuk persoon bent tegengekomen zijn er echter nog wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Er gaan op dit moment namelijk veel datingtrends rond. Zo maken mannen zich vaak schuldig aan de veelvoorkomende dating trend breadcrumbing en ook de dating trend ‘curving’ komt veel voor onder singles.

Oh no! ‘Groundhogging’ komt veel voor onder singles en het is ontzettend slecht voor je date-leven

‘Stacking’

Maar naast al deze bestaande dating trends is er nu ook een nieuwe dating trend bijgekomen. En deze komt niet zomaar ergens vandaan, want hij is afkomstig van TikTok. Gebruikers gaan namelijk helemaal los over de dating trend “stacking” en wij leggen je precies uit wat het inhoudt. Stacking is namelijk het plannen van meerdere dates op één dag. Dat is zeker een manier van tijdsbesparing!

Vermoeiend? Mogelijk. Efficiënt? Dat kan je wel zeggen! Slim? Dat is nog maar net de vraag. Toch lijkt de trend helemaal viraal te gaan op TikTok. Zo vertelt TikTok-gebruiker Taylor – @Paretay – in haar virale video hoe ze drie dates op één avond plant. “Ik boek ze in slots van een uur per keer. Drie dates, één vrijdagavond, laten we gaan.”

@paretay

#pov #mentalillness #hinge #hipster

♬ Selfcare-demo – Bella Moulden

Reacties

In de video is precies te zien hoe Taylor op haar drie dates gaat en ze geeft over iedereen date wat informatie. Dit zorgde ervoor dat haar video viraal ging en er wordt ook massaal op gereageerd. Zo schrijft een volger: “Ik woon niet meer in NYC, maar ik weet dat dit de enige manier is om in NYC te daten.”

Andere volgers schrijven: “HAHAHAHA ik vind dit zo leuk”, “Ik was lui, ik boekte altijd 2 dates, maar in bars die vlak naast elkaar lagen, dus ik hoefde alleen maar naar de overkant te lopen” en “Ik deed dit vroeger. Werk slimmer niet harder.” Toch lijken er ook volgers te zijn die het niet helemaal eens zijn met deze manier van daten. Deze volgers schrijven: “Ben ik echt de enige persoon die deze hele video ziet als een enorme rode vlag ..?” en “Jullie kunnen me maar beter niet drie keer boeken, want nee, dat is gek.”

Wat vind jij van deze nieuwe datingtrend?

Hold on! Er bestaat een app die voor jou teksten bedenkt om naar je matches te sturen