Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Films & Series 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Netflix kondigt twee nieuwe Nederlandse films aan: dit is wat we kunnen verwachten

Als je geen genoeg kan krijgen van Nederlandse komediefilms hebben wij goed nieuws voor jou! Netflix kondigt namelijk twee nieuwe Nederlandse films aan, die dit jaar al op de streamingdienst verschijnen. Zo kun jij binnenkort weer lekker met je vrienden, familie of boyfriend voor de tv gaan zitten om te genieten van deze nieuwe films vol met BN’ers.

Aankondiging

Op 6 maart maakt Netflix bekend dat er binnenort twee nieuwe Nederlandse films te zien zijn. De films zijn gemaakt door Jon Karthaus in samenwerking met Daan van den Nouweland en Jandino Asporaat. Jon Karthaus is onder andere bekend van de films Costa, Homies en de reeks Bon Bini-films.

De twee nieuwe films zijn The Dadchelor en Bad Boa’s. Dit nieuws kwam naar buiten tijdens een event op het EMEA-hoodskantoor van Netflix in Amsterdam waarbij co-CEO Greg Peters en Executive Chairman Reed Hastings ook aanwezig waren.

De Nederlandse komediefilms

The Dadchelor is een komedie van Jon Karthaus en Daan van den Nouweland. De film vertelt het verhaal van de uber-verantwoordelijke Mark. Hij staat op het punt om vader te worden en gaat op een schijnbaar onschuldig Dadchelor-weekend, dat volledig uit de hand loopt en zelfs het leven van zijn vrienden op het spel zet.

Bad Boa’s is een komedie in samenwerking met Jandino Asporaat. Hij is een van de meest populaire comedians van Nederland die tevens de hoofdrol speelt in de film. Als Ramon (34), een goedbedoelende maar nauwelijks effectieve boa (buitengewoon opsporingsambtenaar) te horen krijgt dat hij een terminale ziekte heeft, wil hij de dagen tot aan zijn dood besteden aan het leefbaar maken van zijn buurt. Als hij en zijn partner Ferry per ongeluk een grote drugsvangst in handen krijgen, ziet Ramon dit als een kans om de drugsbende uit te schakelen. De baas van de onderwereld, El Muestro, heeft echter heel andere ideeën en neemt de twee fietsende handhavers niet serieus, maar dat blijkt een vergissing…

Goed nieuws! Je hoeft niet lang meer te wachten, want de films van Nederlandse en Belgische bodem verschijnen dit jaar al op Netflix! Gelukkig verschijnen er in maart ook al heel wat nieuwe films en series op het streamingplatform, zo hoef jij je in de tussentijd niet te vervelen.

Rete spannend: de nieuwe Belgisch-Nederlandse psychologische thriller ‘Noise’ op Netflix