Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Gek op een Big Mac? Met dit recept maak je een heerlijke Big Mac salade

Hoe lekker is het om soms ongegeneerd naar de McDonald’s te gaan voor een snack of avondeten. Wij zijn er soms ook helemaal aan toe, maar het is natuurlijk niet erg gezond. Toch moet je zo nu en dan aan deze heerlijke craving toegeven, maar wist je dat dit ook op een gezonde manier kan. Met dit recept maak je namelijk een heerlijke Big Mac salade.

OMG, hoe lekker!

TikTok-recepten

Je hebt tegenwoordig geen receptenboek meer nodig. Op apps als Instagram en TikTok delen gebruikers namelijk massaal hun favoriete, heerlijke recepten. Zo waren gebruikers helemaal obsessed met dit porn star martini tiramisu-recept en leerden we op TikTok ook hoe we maar met 4 ingrediënten zelf ijs kunnen maken.

Maar ook op het gebied van avondeten zijn er op TikTok eindeloos veel opties waar je uit kunt kiezen. En nu heeft één gebruiker zich laten inspireren door een van onze favoriete fastfood ketens. Dan hebben we het natuurlijk over McDonald’s en een van hun meest bekende burgers: de Big Mac. Maak namelijk kennis met deze heerlijke Big Mac salade.

Het is Pizza Party Dag! Dit zijn 3 lekkere (en simpele!) TikTok-recepten

De Big Mac salade

Wie wist dat iets wat eigenlijk zo fout (maar zo goed!!) is ook in een gezond jasje gestoken kan worden. TikTok-gebruiker Sammy Montgoms – @sammymontgoms – weet hier in ieder geval wel raad mee, want zij laat in haar video precies zien hoe je deze lekkere burger in salade-vorm kan nabootsen.

En dit recept is niet alleen ontzettend lekker, maar ook nog eens makkelijk te maken. Wij vertellen je precies hoe je in een mum van tijd deze heerlijke salade op tafel hebt staan.

Wat heb je nodig?

– 1 eetlepel olijfolie
– 115 gram mager gehakt
– 1 teentje knoflook
– 1/4 theelepel knoflookpoeder
– 1/4 theelepel zout
– 1/8 theelepel peper
– 1/2 cup Griekse yoghurt
– 2 eetlepels zoete augurk relish
– 1 theelepel augurken sap
– 2 eetlepels Ketchup
– 1 theelepel mosterd
– 1/2 witte ui (rauw)
– 1 theelepel witte wijn azijn
– 1/2 cup zoete augurk
– 1/2 cup witte ui (rauw)
– 5 cups Romeinse sla
– 1/2 cup cheddar cheese
– 1/2 tomaten
– 1 theelepel sesam zaadjes

Recept:

1. Snij als eerste de tomaatjes, de augurken en de ui in kleine stukjes en rasp de cheddar cheese (als dit niet al gedaan is).
2. Maak nadat je deze ingrediënten gesneden hebt de saus. Mix hiervoor de yoghurt, zoete augurk relish, wat gesneden uitjes, Ketchup, mosterd, augurken sap en de kruiden door elkaar heen.
3. Leg nu de sla in een schaal en leg hier bovenop het gehakt, de tomaten, kaas, uien en augurk en maak het af met de saus die je gemaakt hebt. Eetsmakelijk!

@sammymontgoms

Big Mac Salad. Who wouldn’t LOVE this?! Send this to your big mac loving friends. The full detailed recipe can be found on the @WW app or at the link in my bio. #WWCreatorClass #WWPartner #WW #BigMacSalad #ad

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz