Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Nieuws 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

RoddelPraat-maker Dennis Schouten vlucht na serieuze bedreigingen naar het buitenland

Afgelopen week was in het nieuws te lezen dat journalist en YouTuber Dennis Schouten in zijn gezicht was gestoken tijdens een avondje stappen. Helaas blijft het hier niet bij en stromen de bedreigingen binnen. ”Ik voel mij onveilig in mijn eigen huis. Na de RoddelPraat-uitzending van vandaag vertrek ik naar het buitenland. Ik ben helemaal leeg”, deelt Dennis in een bericht op Instagram.

Dennis Schouten

Dennis is bekent van de veelbesproken Youtube serie RoddelPraat, waar hij en zijn collega, Jan Roos hun ongezouten mening geven over van alles en nog wat. Maar dit valt niet bij iedereen goed in de smaak. Afgelopen weekend is Dennis met een mes in zijn gezicht gestoken. Hij doet aangifte en als gevolg hiervan ligt hij met een lichte hersenschudding, blauw oog en een messteek op bed. Alsof het allemaal nog niet genoeg was deelt Schouten via een bericht op Instagram dat hij honderden doodsbedreigingen heeft ontvangen, zowel via sociale media, telefonisch en aan zijn deur.

Beschuldigingen van zijn ex

Afgelopen maandag stapte Dennis opnieuw naar de politie om aangifte te doen tegen zijn ex, Natasja. Hij beschuldigt haar ervan dat zij hem al enkele maanden beschadigt via alle vormen van het internet. Zij zou door leugens te verspreiden zijn reputatie schaden, waardoor hij ook nog eens honderden bedreigingen op zich af krijgt.

De leugens gaan volgens Dennis over beweringen van zijn ex dat zij nog minderjarig was in de tijd dat zij samen waren, ook beweert zij dat Dennis misbruik heeft gemaakt van andere minderjarige meisjes. Dennis deelt via Instagram wat er afgelopen maanden allemaal is gebeurd waardoor hij naar de politie is gestapt om aangifte te doen tegen zijn ex. ”’7 januari is het begonnen, toen heeft Natasja een video op TikTok geplaatst vol leugens”, hiermee bedoelt hij een video waarmee Natasja suggereert dat Schouten met haar flirtte toen ze 17 jaar was en interesse toonde in meerdere minderjarige meisjes. Ze beweert dat Dennis veranderde in ‘een gemeen en toxic vriendje’. Toen de video online kwam ontkende Dennis de beschuldigingen al, waarna het een lange tijd stil bleef.

Naar het buitenland

Schouten laat het er niet bij zitten en deelt nog een bericht op Instagram. Hierop zijn screenshots te zien die hij heeft ontvangen, waarop het lijkt alsof hij minderjarige meisjes uitnodigt bij hem thuis. ”Door dit knip-en-plakwerk ben ik bang in mijn eigen huis, zijn er ‘pedohunters’ aan mijn deur gekomen en zijn er tot de dag van vandaag nog steeds grote websites/ Instagram pagina’s die berichten delen waaruit moet blijken dat ik een pedofiel ben’‘, aldus Dennis. ”Ik voeg deze bij mijn aangifte tegen Natasja Dragic, maar ik hoop dat bepaalde kanalen ook het fatsoen hebben om het een en ander te rectificeren.”

Dennis besluit daarom om op woensdag naar het buitenland te vertrekken. ”Ik ben helemaal leeg”, deelt hij.

De Britse versie van De Verraders is nu te zien op Videoland