Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 9 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Sylvia Geersen over heftige relatie met haar ex: ‘Hij was heel agressief en schold mij altijd uit’

Eerder maakte Sylvia Geersen, ook wel De Bachelorette, bekend dat zij officieel nog getrouwd is met haar ex-man. Hoewel Sylvia en haar Mexicaanse ex-vriend al jaren uit elkaar zijn, is de scheiding nog steeds niet rond. Toch doet Sylvia Geersen mee aan het datingsprogramma De Bachelorette om op zoek te gaan naar een nieuwe liefde.

Tegen de vrijgezelle mannen, die wekelijks om een roos van Sylvia strijden is ze voor het eerst openhartig over de situatie.

De scheiding

Volgens Sylvia komt er geen einde aan de relatie omdat zij en haar ex-man in Mexico zijn getrouwd. ”Een corrupt land – we zijn nooit getrouwd voor de Nederlandse wet. Je kunt formulieren en mails struren wat je wil, maar je krijgt geen reactie.” Zij liet eerder al weten dat ze bezig is met de scheiding ‘eenzijdig’ te beëindigen. ”Als het goed is, ben ik over een paar maanden gescheiden. Ik wil echt van hem af. Absurd hè, zes jaar later en hij wil me nog steeds terug. Heb ik toch een goede indruk achtergelaten bij die gek!”

Heftig gesprek

Als Sylvia Geersen op date is met Joris gaat het gesprek aardig de diepte in. Beide stellen zich kwetsbaar naar elkaar op en Sylvia vertelt voor het eerst over haar gevoelens rondom haar ex-man. ”Afgelopen jaar had ik wel echt nodig om te herstellen van mijn laatste relatie. Mijn laatste relatie was heel heftig. Hij was heel agressief, schold mij altijd uit.” Als Joris vraagt of zij zelf de keuze heeft gemaakt om de relatie te beëndigen antwoord Sylvia: ”Ja, hij heeft mij een hele harde gooi gegeven en ik ben in glas terecht ben gekomen. Dat glas was gebroken en ik ben er met mijn arm in gekomen, tot op het bot en mijn pols was ook door.” Zij laat haar litteken zien en laat weten dat ze heel lang heeft moeten herstellen en dat haar hand nog voor maar 30 procent werkt.

Een goede afloop

Als Joris vraagt of zij er weer bovenop is gekomen laat Sylvia weten dat ze sterker dan ooit is. Aan het einde van de date laat Sylvia weten dat ze het heel gezellig vond. ”Ik sta ervan te kijken wat het met me doet dit gesprek, hij is wel iemand om over na te denken. Ik denk dat als ik vanavond in mijn bed lig dat hij wel door mijn hoofd heen gaat.”

Bachelorette Sylvia wordt stil van Matthijs: ‘Je raakt me echt heel erg’