Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Entertainment 24 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Bachelorette Sylvia wordt stil van Matthijs: ‘Je raakt me echt heel erg’

In de eerste vier afleveringen van De Bachelotette heeft Sylvia Geersen al negen (!) mannen naar huis gestuurd. Daarom zijn er nog elf mannen over die Sylvia wil gaan leren kennen. In de aflevering van gister nodigt de Bachelorette Matthijs, Tom en Rick uit voor een diner. Hierdoor worden de connecties steeds sterker en de gesprekken dieper. Sylvia kan het dan ook niet droog houden tijdens een gesprek met Matthijs.

Een emotionele date

Het voorgerecht deelt Sylvia met Matthijs. Tijdens het diner raakt hij meteen een gevoelige snaar als hij begint over zijn overleden ouders. Zijn beide ouders zijn plotseling overleden aan een hartaanval, hij verloor zijn vader al toen hij pas 20 was. Sylvia herkent de pijn omdat zij ook recent haar vader is verloren. “Je raakt me wel echt heel erg hiermee, ik vind het echt heel erg”, zegt ze terwijl ze haar tranen droogt. “Maar ik vind het fijn dat ik dit nu van je weet. Dan weet ik waar je vandaan komt en waarom je soms wat stiller bent.”

Ook Rick lucht zijn hart

Ook Rick stelt zich kwetsbaar op tijdens het diner als Sylvia naar zijn leven vraagt. “Ik heb eigenlijk een redelijk heftige jeugd gehad. Op het toppunt woog ik 128 kilo. Ik was heel dik, stotterde heel veel, was erg verlegen en heel onzeker”, vertelt hij. Hij deelt dat hij veel gepest is als kind en na school in elkaar is getrapt. “Ik had op de lagere school alle boxjes die je kon hebben om gepest te worden.”

Daarnaast vertelt hij over de situatie met zijn moeder. Sinds zijn twaalde zorgt hij al voor haar omdat ze meerdere tia’s en hersenbloedingen heeft gehad. “Op zo’n jonge leeftijd leren zorgen voor, of moeten zorgen… Ik merk toch dat ik een aardige snauw in mijn hoofd gekregen heb. Als je twaalf bent moet je met vriendjes afspreken en dat kon ik toen niet”, legt hij uit. Een aantal jaar later heeft hij de drang om alles in te halen en verliest hij zichzelf in drank en drugs. Hij raakt verslaafd aan cocaïne, maar is inmiddels gelukkig clean. Sylvia vindt het fijn dat de mannen zoveel willen delen met haar. Over Rick zegt ze het volgende: “Hij heeft veel doorstaan en heeft mijn respect daarmee gewonnen.”

De volgende dag lopen de emoties weer hoog op

Het diner was dus een geslaagde date waarbij de vrijgezelle mannen en de Bachelorette elkaar beter hebben leren kennen. De volgende dag is er opnieuw een man die Sylvia emotioneel maakt. De 26-jarige Melvin vertelt dat hij jarenlang een grote, goedaardige tumor in zijn gezicht heeft gehad, die inmiddels deels operatief is verwijderd. “Ik heb er vanaf mijn geboorte mee gelopen. Voor corona ben ik behandeld, dus heel veel mensen hebben me niet meer gezien zonder bult. Ik ben natuurlijk de jongste op dit moment en daarom vind ik het juist belangrijk om mijn verhaal te doen, om ook te laten zien dat ik de diepte in kan gaan”, vertelt hij aan zijn misschien wel toekomstige vriendin.

Dat de emoties tijdens het programma hoog oplopen is dus wel duidelijk, maar met wie zal de Bachelorette ook een emotionele band opbouwen?

De Bachelorette met Sylvia Geersen is elke donderdag te zien bij Videoland.

De Bachelorette is pas net begonnen en fans delen nu al massaal hun ongezouten mening