Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 22 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

9x wat de bijzondere band tussen jou en je nicht typeert

Een luisterend oor, het ultieme vermaak op verjaardagen en ze is er al-tijd: je nicht. Vanaf het moment dat jullie ter wereld kwamen, waren jullie aan elkaar verbonden. En dat gaat nooit over. Voor jou is ze een BF waar je nooit om hebt gevraagd.

Deze 9 dingen maken de band tussen jou en je nicht wel heel bijzonder.

Bijzondere band tussen jou en je nicht

Een goede band met je nicht hebben is eigenlijk nog meer dan een bijzondere vriendschap met een ijzersterke band. Jij hebt helemaal geen reden om jaloers te zijn op meiden die een zus hebben, want jouw nicht voelt als een zus voor jou. Déze 10 dingen maken de band tussen jou en je nicht zo bijzonder.

1. Zij snapt hoe raar je familie is

Soms kan je je best schamen voor bepaalde familieleden. Maar bij je nicht is dat helemaal niet nodig, zij begrijpt je als geen ander. Sterker nog, zij heeft precies hetzelfde. Heeft die ene tante weer een gek verhaal op een verjaardag? Of wordt er tijdens kerst altijd te veel gedronken en aan de lopende band slechte dad jokes gemaakt? Yup. Jullie zijn de schaamte voorbij.

2. Zij kent jou als de beste

Van kleins af aan zijn jullie aan elkaar verbonden. Niet gek dat zij jou ábsoluut als een van de beste kent. Vanaf het moment dat jij überhaupt dingen begreep zat zij naast je. Jullie zijn even oud. Vriendinnen maken was totaal niet aan de orde, de natuur heeft het voor jullie bepaald. Zij is de beste vriendin waar je nooit om hebt gevraagd.

3. Jullie hebben duizenden foto’s samen

Wat kun je soms lachen om foto’s uit de oude doos. Jullie samen op een kleedje, in bed, toen de eerste tandjes eruit kwamen en aan het spelen. Jullie waren en zijn áltijd samen. Een fotoboek maken is niet te doen, het zijn er te veel.

4. Roddelen over familie gaat to the next level

Waar je het van sommige mensen echt niet kunt hebben wanneer er iets wordt gezegd over je familie, kan je dat van haar absoluut wel. Even een middagje losgaan over je vreselijke tante – die natuurlijk niet haar moeder is – is iets wat nu eenmaal vaak gebeurt. Jullie hebben exact dezelfde mening en weten met één blik al dat het tijd is voor…. roddeltime.

5. Jij kent ál haar vriendjes heel goed

Als er één iemand is die al haar lovers heel erg goed kent, ben jij het wel. Je bent altijd lief voor ze geweest, maar ze wisten wel dat ze voor jou moesten oppassen. Tijdens het diner zaten ze standaard naast jou. Jouw antwoord of het wat voor haar was: ‘Hmm.’ Ze verdient nu eenmaal de allerbeste.

6. Zij is er op al jouw belangrijke dagen geweest

Zij is er op elk mogelijk moment voor jou geweest. Of dit nu gaat om élk verjaardagsfeestje, een break-up of toen je je diploma haalde. Zij was er. Je weet daarom ook dat zij precies weet wat jij belangrijk vindt.

7. Ze is eigenlijk gewoon je zusje

Jullie moeders zijn zussen, jullie zijn ook gewoon zussen. Althans, zo voelt het. Zij is voor jou je tweelingzusje die je nooit hebt gehad. Jullie lijken nu eenmaal in alles wat jullie doen heel erg op elkaar en dit geldt stiekem ook voor jullie looks.

8. Jullie hebben heel wat vakanties samen meegemaakt

Een vakantie was nooit saai, zij was er namelijk altijd. Samen hebben jullie de mooiste plekken van heel de wereld gezien. Het moment dat jullie samen een kamer mochten delen, man, het was alsof jullie sámen op reis waren.

9. Jullie kijken héél erg uit naar de toekomst

Dromen over de toekomst is voor jullie niet aan de orde. Jullie weten namelijk dat het toch allemaal gaat gebeuren. Over een aantal jaar hebben jullie allebei een gezin, komen jullie élke week bij elkaar over de vloer en hoop je dat jullie dochters precies hetzelfde voor elkaar gaan voelen als dat jullie voor elkaar doen.

Nichtjes zijn zonder dat je het doorhebt zulke belangrijke personen in je leven. Shoot out naar je állerliefste nichtje, zij betekent de wereld voor je.

Cadeaustress? Dit koop je voor je familie op basis van hun sterrenbeeld