Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Life 22 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

7 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een nieuwe sportbh

Tegenwoordig zijn er zó veel verschillende sportbh’s te koop dat we door de bomen het bos niet meer zijn. Welke pasvorm is geschikt voor jouw lichaam en waar moet je op letten? Met dit artikel proberen we jullie een beetje verder te helpen want jouw boobies verdienen het allerbeste.

Niets is zo motiverend om (weer) te gaan sporten als een prachtige nieuwe set sportkleding, dus zie dat vooral als excuus om weer een bestelling te plaatsen.

1. Voor welke sport ga je de sportbh gebruiken?

Als je traint voor een marathon heb je een andere sportbh nodig dan wanneer je vooral yoga-klasjes doet. En wanneer je bezig bent met krachttraining, heb je weer een andere sportbh nodig dan wanneer je danst. Voor elke soort sport is er wel een sportbh die aan alle needs voldoet.

Beginnen met hardlopen? 7 tips om je op weg te helpen

2. Niet te strak

Er is niets vervelenders dan een sportbh kopen die te strak onder je borsten zit. Dit gaat tijdens het sporten irriteren en soms zelfs zweten – en dat is natuurlijk niet wat je wilt.

Om dat te weten te komen, kan je het beste het gedeelte net onder jouw borsten even opmeten. Als je die maat weet, dan kan je gerichter zoeken naar de juiste sportbh.

3. Voldoende steun

Je wilt natuurlijk dat ‘the girls’ genoeg support krijgen en als je grotere borsten hebt, dan zul je merken dat je met sommige bh’s niet genoeg steun bieden. Vaak zijn er speciale sportbh’s die onder de noemer high impact of medium impact vallen. Wil je meer stevigheid, dan zul je tussen deze categorieën moeten kijken.

4. Uitneembare cups

In veel sportbh’s zitten uitneembare cups. Sommige meiden vinden dit heel prettig, anderen hebben er een hekel aan (want na het wassen zitten die cups nóóit meer op hun plek, hoe dan?!). Check in elk geval even of de sportbh waar jij jouw oog op hebt laten vallen zulke cups heeft of niet, zo kom je niet voor verrassingen te staan.

5. Verstelbare bandjes

Het is handig om te kiezen voor een sportbh met verstelbare bandjes. Niet iedereen heeft even brede schouders en even grote borsten, dus het is prettig als je de sportbh kunt afstemmen op jouw eigen lichaam. Verstelbare bandjes kunnen echt een groot verschil maken.

6. Dunne of toch dikkere bandjes?

Of je voor een sportbh met dunne of dikkere bandjes wilt gaan, is persoonlijke voorkeur. Over het algemeen zit een bh met dikke bandjes steviger, maar deze zijn vaak niet verstelbaar. Dunnere bandjes hebben de verstel-optie vaak wel, maar deze kunnen in de huid gaan snijden.

7. Vraag advies

Kom je er niet uit? Vraag advies aan de werknemers in een sportwinkel of zelfs in een lingeriewinkel. Mensen die daar werken hebben er verstand van en kunnen jou helpen om de juiste keuze te maken.

DIY bralette: maak van je oude bh’s binnen no-time een mooie bralette