Redactie
Redactie Gezondheid 2 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

Beautify test – Ik probeerde bindweefselmassage om strakkere benen en billen te krijgen

Veel meiden hebben last van cellulite. Dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar soms wil je graag wat strakker in je vel zitten – het liefst zonder elke dag naar de sportschool te moeten. Bij Beautify hebben we daarom verschillende behandelingen om de sinaasappelhuid op onze benen te verminderen getest. Deze keer onderging ik – Beautify’s Emma – tien bindweefselmassage behandelingen bij de Bindweefselbar in Amsterdam.

Ondanks dat elk lichaam een bikini body is (in welke vorm of maat dan ook), voelt het soms fijn om wat je wat zekerder te voelen over bepaalde lichaamsdelen. Bij Beautify herkennen we dit en daarom hebben wij verschillende anti-cellulite behandelingen getest.

Cellulite verminderen

Om te beginnen bij het begin: wat is cellulite? Je kent het waarschijnlijk als de ‘putjes’ in je bovenbenen en billen of als een ‘sinaasappelhuid’. Cellulite kan bij iedereen voorkomen, het maakt niet uit hoe zwaar je bent of hoe veel vet je hebt.

De hoeveelheid putjes wordt bepaald door de manier waarop je bindweefsel is ‘gebouwd’. Bindweefsel is een laagje dat onder je huid zit en voornamelijk bestaat uit vetcellen. Doordat je huid ‘leunt’ op het bindweefsel, kan er cellulite ontstaat.

Cellulite kent drie verschillende vormen. Bij de eerste vorm zie je alleen putjes als je jouw huid samenknijpt. Bij de tweede vorm zijn de putjes alleen zichtbaar als je staat en bij de derde vorm zijn de putjes er altijd.

Verwar cellulite trouwens niet met cellulitis. Cellulitis is een onderhuidse ontsteking. Deze komt vaak door een bacterie of iets anders waartegen je lichaam strijdt. Cellulitis laat zich zien door rode plekken, jeuk of een warm gevoel. Kortom: heel wat anders dan cellulite.

Wat is bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is – zoals je waarschijnlijk verwacht – een massage van je bindweefsel. Het raakt je diepere huidcellen (bindweefsel), wat leidt tot een betere doorbloeding, vermindering van onderhuidse verklevingen (van bijvoorbeeld vetcellen), verstevigde huid en vermindering van cellulite.

Bindweefselmassage body #cellulite#summerbody#bindweefselmassage

No Description

Hoe het in zijn werk gaat: je benen worden gemasseerd. Dit gebeurt door middel van cupping, wat de doorbloeding stimuleert – en met verschillende andere technieken. Tess behandelde mij tien keer en gebruikte haar handen, cups en een soort plankje, waarmee ze stevig over mijn benen ging. De massages deden soms erg pijn, andere keren helemaal niet.

Tussen de behandelingen door heb ik ook ‘gecupt’. Ik moest om de dag cuppen zodat mijn huid goed doorbloed blijft en er zich geen nieuwe ophopingen kunnen nestelen.

Wat is het resultaat?

Ik ging gemiddeld twee keer per week langs bij de Bindweefselbar. Ik onderging telkens een half uur bindweefselmassage op mijn benen en een klein half uur op mijn gezicht. De gezichtsbehandelingen deden geen pijn, dit voelde eigenlijk wel lekker. Na de behandeling had ik het gevoel alsof mijn gezicht een ‘lift’ had gehad.

Welke resultaat wil jij behalen met bindweefselmassage ❓ *Versteviging van de huid *Energiek en vitale teint *Lijntjes vervagen *Contouren liften *Littekentjes verminderen * * * #glowing#naturelskincare#dailybeauty#bindweefselmassage#amsterdam#bindweefselbar#stralendstrakkehuid#&c##anticellulite#antiageing#youngglow#nobotox#firmfood#instantglow#

No Description

Ondanks dat het af en toe flink pijnlijk is, raad ik dit iedereen aan. Ik heb het gevoel dat mijn benen én gezicht strakker zijn en mijn huid zachter aanvoelt. Daarnaast merk ik dat mijn gezicht mijn serums en crèmes beter opneemt en de fijne lijntjes onder mijn ogen zijn vermindert.

Verder is mijn cellulite niet volledig verdwenen, maar zit ik wel strakker in mijn vel. Precies waar ik naar op zoek was. Om mijn persoonlijke doelen te bereiken ga ik nu thuis door met cuppen en herhaal ik de behandelingen nog één keer per maand.

Bindweefselbar Amsterdam

Ik koos voor de Bindweefselbar omdat ik hier al goede verhalen over had gehoord. Het is en kleine salon waar de behandelaars persoonlijke aandacht voor je hebben. Ik ben vooral geholpen door Tess, die elke week mijn vooruitgang bijhield. Ook legde ze me uit hoe ik mijn gezichtsroutine het beste kon indelen zodat mijn gezichtsverzorging het beste zijn werk doet.

Ondanks dat de behandelingen soms pijnlijk waren (met name voor mijn benen), keek ik wel altijd uit naar mijn wekelijkse sessie. Ik voelde me lichter en strakker. Kortom: ik zat beter in mijn vel.

Bindweefselbar
Jacob van Lennepstraat 72W, Amsterdam

Wist je trouwens dat je het wondermiddeltje tegen cellulite al in huid hebt? Ontdek het hier.

DokterdokterBindweefselbar