Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 25 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

Zó cool: een accent in de binnenhoek van je oog is de nieuwste make-uptrend

Bij oogmake-up zijn we vaak geneigd om ons te focussen op de buitenste hoek van ons oog. Wie houdt er nou niet van een scherpe ‘winged’ eyeliner of een smokey-eye? Toch wordt een deel van ons oog vaak vergeten, namelijk de binnenste hoek van ons oog. Met deze nieuwe make-uptrend wordt dat verleden tijd.

Tijd om dit hoekje in de spotlights te zetten!

Make-uptrend voor het vergeten gebied

We hebben gemerkt dat de binnenste ooghoek steeds meer de aandacht krijgt die het verdient. Wij zijn hélemaal fan. Vaak wordt dit gebied vergeten, maar waarom?!

De neus creëert een schaduw, waardoor het de hoeveelheid licht bij het binnenste ooghoek blokkeert. Daarnaast is het een plek waar donkere kringen erg opvallen. Make-upartiesten houden er dan ook van om hier een highlighter aan te brengen. Maar vergeet niet om ook daar concealer aan te brengen.

Ook celebrities zijn fan van deze make-uptrend. Actrice en model Zendaya was met deze make-uptrend te zien op de première van de film Dune. Zij koos voor een paars accent op de binnenste hoek van haar oog. Dit zorgde voor een mooi effect en extra definitie bij haar smokey eye. Ook werd de focus naar beide ogen getrokken, wat zorgt voor een beter en dieper oogcontact.

Je kan ook voor een wat donkere look gaan met deze make-uptrend. Je kan er voor kiezen om dan dit gebied een zwart glitter accent te geven. Ook Dove Cameron creëerde samen met make-upartiest Kale Teter deze trendy make-up look.

Welke look met deze make-uptrend is jouw favoriet en ga jij zeker namaken?

Oh, en mocht je nog nieuwe make-up nodig hebben, bekijk dan ook zeker de beste beauty-deals van deze Black Friday!

10 manieren hoe je de populaire half-up haartrend kunt dragen