Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Black Swan eyeliner wordt dé trend van 2022 en werd al gespot bij Julia Fox en Chanel

Black Swan eyeliner is officieel terug en het ziet er naar uit dat het een grote trend wordt dit jaar. Waarom? Nou, we zagen deze trend als eerste bij het nieuwe liefje van Kanye ‘Ye’ West, Julia Fox, maar ook bij tijdens de show van Chanel liepen de modellen met een sterke winged eyeliner.

Je moet er wel van houden.

Black Swan-eyeliner

De trend is ontstaan door de de film Black Swan. Hier droeg hoofdrolspeelster Natalie Portman een grafisch ontwerp met rode contactlenzen, een van de bekendste beelden uit de film.

Actrice Julia Fox gaat voor een modernere variant. Ze kiest voor een minimalistische basis zodat de aandacht op haar ogen gevestigd wordt:

black swan-eyeliner
Edward Berthelot via Getty Images

Julia was niet de enige tijdens Paris Fashion Week met een heftige eyeliner. Ook Chanel koos voor deze look tijdens hun show in Parijs. Zij gaan hier voor een wat zachtere uitvoering van de trend, maar ze voegden er wel een tweede wing aan toe. Als je de trend wilt proberen, maar een iets draagbare versie zoekt, dan is deze voor jou! Misschien iets minder voor in het dagelijks leven, wel leuk om mee te experimenteren voor een feestje.

black swan eyeliner
Dominique Charriau/WireImage via Getty Images

Dubbele eyeliner

Toch meer fan van een subtiele eyeliner? Haal dan inspiratie uit de populaire serie Euphoria. In het tweede seizoen van de serie zien we personage Maddy met een dubbele eyeliner. Make-upartiest Doniella Davy, deelt een video waarin ze laat zien hoe jij zelf deze look kan creëren. Deze eyeliner is perfect voor een avondje uit, maar kan ook makkelijk in het dagelijkse leven gedragen worden.

Bekijk hier de tutorial:

Ze gebruikt wattenstaafjes om ervoor te zorgen dat de eyeliner zo scherp mogelijk is. Fouten horen er nou eenmaal bij en die kun je makkelijk fixen. Ga jij voor de Black Swan eyeliner of toch een van de subtielere varianten?

Dit Nederlandse plus-size model is hét gezicht van Victoria’s Secret 2.0