Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 10 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

10 x de leukste boeken die over mode gaan die je écht wilt lezen

Modeboeken kun je nooit genoeg hebben, alleen al voor de prachtige covers wil je ze kopen. Deze boeken zijn niet alleen prachtig vormgegeven, de verhalen zijn grappig, informatief en je leest er als een trein doorheen. Deze boeken uit onze modeboeken top tien wil je gewoon verslinden.

1. Altijd een Parisienne – waar je ook bent

Ben jij eigenlijk een geboren Parisienne? Dan is dit boek onmisbaar in jouw kast. Dit boek leert jou hoe je een echte Parisienne kunt zijn, van binnen en van buiten. 20 euro.

2. Coco Chanel: de wereld van een fashion icon

Iedere modeliefhebber zou het levensverhaal van Coco Chanel als bijbelvers uit haar hoofd moeten kennen. Ze is één van de grootste modeontwerpers aller tijden en wordt tot op de dag van vandaag geroemd. 17,50 euro.

3. Get Gorgeous: de 21 dagen style guide

In 21 dagen zelfverzekerder, mooier en gelukkiger worden? Dit boek neemt die uitdaging graag aan. Leer hoe je het beste uit jezelf haalt met de juiste styling die bij jou past. 20 euro.

4. On Fleek -De styleguide van Fashionchick

Fashionchick heeft deze must have styleguide gemaakt die je helpt om de perfecte look te vinden. In het boek komen vijftig verschillende looks voorbij van modebloggers. Je wilt meteen gaan shoppen. 18 euro.

5. La Parisienne look book

Heb jij ‘s ochtends nul inspiratie om een leuke outfit samen te stellen? Sla dit boek open en je ziet meteen al leuke looks voorbijkomen die je meteen wilt dragen. Je wordt opnieuw verliefd op ál je kleding. 20 euro.

6. Dit boek gaat niet over mode

Héél erg leuk geschreven, dit boek gaat over alles wat met kleding te maken heeft. Geur van kleding, kleur van kleding, betekenissen van uniformen, vertelt in kleine verhalen. 35 euro.

7. De Nederlandse mode in 100 kledingstukken

Deze honderd kledingstukken zijn bepalend geweest op het gebied van mode in Nederland. Ze zijn door een bijzonder iemand gedragen, komen uit het eerste boetiekje van Amsterdam of waren vooruitstrevend. 22 euro.

8. Geluk is een jurk

Cécile Narinx, een van de mode-iconen van Nederland, vertelt in dit boek van alles over de internationale modewereld. Een kijkje achter de schermen waardoor je eindelijk antwoord krijgt op al je modevragen. 18,95 euro.

9. Smaak. Ongevraagd stijladvies aan bekende mensen (waar ú ook wat aan heeft)

Als BN’er wil je er altijd op en top uitzien, je weet dat mensen naar je kijken dus een modemisser begaan doe je liever niet. Echter weten Cécile Narinx en Arno Kantelberg altijd wel wat op te merken aan je outfit. Hi-la-risch. 14,95 euro.

10. Man op z’n best

Een vervolg op Smaak die op nummer negen staat. Dit boek is niet alleen leuk voor jou, maar ook voor je lover. Omdat hij van mode houdt, of omdat hij zich beter zou moeten kleden. In dit boek leert je vriend wat wel en niet kan in modeland. 20 euro.