Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 9 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

Irritante kipfiletjes? Dit is hoe je gemakkelijk de prachtigste armen krijgt

De zomer is heerlijk. Iets minder fantastisch is dat het betekent dat je je bovenarmen weer wat vaker zult showen. Nou ja, showen, het kan een hel zijn om hemdjes te dragen als je je bovenarmen te dik vindt. Maar, wees gerust. Er is een gemakkelijke manier hoe je die kipfiletjes als sneeuw voor de zon laat verdwijnen.

Kwabbel kwabbel

Tja, als jij ook zo’n kwabje aan je bovenarm hebt hangen, I feel you. Maar eerlijk, veel vrouwen hebben last van dit kwaaltje. Extra vetweefsel op de binnen- en buitenzijde van de bovenarm verzamelen is namelijk typisch aan een vrouwenlichaam.

Maar, valt het jou op dat het echt alleen op die plek het vet zich ophoopt? Dat kan te maken hebben met een cortisol hormoon profiel. Zo’n profiel bepaalt de verhoudingen van de hormonen in het lichaam. Er zijn vier verschillende. En cortisol staat bekend om vetophopingen op de buik, borst en bovenarm.

Count me in

Cortisol is een stresshormoon. Kleine hoeveelheden hiervan hebben een uitwerking op je gezondheid. Te veel cortisol is echter niet goed, je ervaart dan een lange tijd stress. Denk aan te veel sporten, uitputting of verkeerde voeding.

Een cortisoltype begint de dag vaak met een kop koffie, omdat vermoeidheid anders de overhand heeft. Daarnaast zijn cravings naar chocolade en zoutjes niet schaars. Laag libido, spierzwakte en onverklaarbare gewichtsstoornissen spelen ook een rol.

Help

We willen je een hartverzakking sparen. Don’t worry, je kunt dat cortisolniveau aanpakken en zorgen voor slankere bovenarmen. Dit kun je doen door minder snelle koolhydraten te eten zoals aardappelen, witmeel en suiker. Eet veel groente en fruit en vermijd cafeïne. Het goede nieuws is dat extreem sporten ook niet zal helpen. Je kunt beter vier keer per week dertig minuten sporten.

Als je denkt dat je tot een cortisoltype behoort dan is een goede nachtrust ook van belang. Korte intense work-outs als yoga en mindfulness geven jou lichaam en hormoonspiegel rust. Ga af en toe even naar buiten. Doe korte armspieroefeningen. Zeg maar doei tegen je dikke bovenarmen.

Hier vind je oefeningen: Ha! Met deze trucs worden je bovenarmen eindelijk strakker