Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 7 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Lange lokken: is cafeïne het nieuwe wondermiddel om je haar te laten groeien?

Cafeïne is onze redder in nood in de ochtend, zonder zouden we echt leven als zombies. Maar nu is er misschien nog iets waar cafeïne goed voor is, en dat is je haar. Het blijkt namelijk dat cafeïne ervoor zorgt dat je haar sneller gaat groeien. Hoe dat zit? We leggen het je uit.

Dit kan weleens de oplossing zijn voor die lange lokken die je al zo lang wil hebben. 😉

Is cafeïne het nieuwe wondermiddel om je haar te laten groeien?

Elke vrouw heeft dit probleem weleens gehad: je wil je haar laten groeien, maar wat je ook doet het groeit niet langs een bepaald punt. Waar dat aan ligt? Wij weten het niet. Gelukkig lijkt er nu een middel te zijn die ons daarbij helpt, namelijk cafeïne.

We zien steeds meer shampoos, conditioners en haarproducten waar cafeïne in zit, en dat heeft een reden. De grootste reden daarvoor is dat cafeïne de bloedtoevoer naar je hoofdhuid vergroot. Dit is belangrijk omdat dat ervoor zorgt dat de juiste vitaminen en stofjes naar je hoofdhuid worden gebracht, wat er weer voor zorgt dat je haar goed gevoed is en het gaat groeien.

Gebrek aan voedingsstoffen

De reden dat haar vaak niet snel groeit, is meestal dat er niet genoeg bouwstenen zijn voor je haar. Dit kan komen door verkeerde voeding, stress, noem maar op. Door producten met cafeïne erin te gebruiken herstel je dit dus en worden er weer genoeg goede stoffen naar je haar gebracht. Gezond haar komt namelijk van binnenuit.

Ga je deze producten gebruiken? Hou er dan rekening mee dat het ongeveer 3 maanden duurt voor de stoffen echt gaan werken. Het duurt dus even voor je resultaat ziet, maar geduld is een schone zaak. Voor je het weet heb je die mooie, lange, gezonde lokken. 😉

Lees ook: Omg: déze hack om je haar te krullen moet je nooit uitproberen!