Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 5 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Omg: déze hack om je haar te krullen moet je nooit uitproberen!

Dat je echt geen krultang nodig hebt om je haar te krullen is nothing new. Er bestaan verschillende handige hacks, van slapen met sokken in je haar tot je stijltang gebruiken. Aan de andere kant bestaan er ook trucs die je beter niet kan gebruiken. Je haar krullen met behulp van een radiator, bijvoorbeeld.

De radiator hack wordt veel gedeeld op TikTok, maar brengt het nodige gevaar met zich mee. We praten je bij.

Radiator hack: je haar krullen met een radiator

Door TikTok ontdekken we steeds meer nieuwe beautyhacks. Van blush gebruiken om je gezichtsvorm aan te passen tot een concealerhack dat zorgt voor een instant facelift. Maar ook op haargebied leert de populaire app ons het een en ander bij. Niet alleen wat de komende haartrends zijn, óók een handige hack om je haren mee te krullen. Althans, dat wordt beweerd. Ware het niet dat het ook gevaarlijk kan zijn.

Geen sokken of een lint van je badjas, maar een radiator gebruiken om je haren te krullen. Op TikTok komen we steeds vaker video’s tegen waarin beweerd wordt dat dit dé hack is voor een volle bos.

Slecht idee

Hoewel het je misschien grappig lijkt om uit te proberen, is dat niet zo’n goed idee. De buizen van de verwarming zijn namelijk gemaakt van gietijzer (en geen keramische platen, zoals styling tools wel hebben). Dat zorgt ervoor dat er te veel warmte wordt afgevoerd. En als er iets niet goed is voor je haar..

Toch maar je badjas pakken

Kies dus liever voor een veilige manier. Dat kan door tools te gebruiken die bedoeld zijn om krullen mee te maken óf om zonder hitte (nog beter) aan de slag te gaan. Hoe? Met het lint van je badjas bijvoorbeeld! We schreven er eerder al over, maar met deze makkelijke hack creëer je natuurlijke volume en krullen in je haar. Oordeel zelf:

@gjuanita

Love how easy this is! Let me know if you’ve tried it 😊

♬ original sound – giorginajuanita